TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Bazi nagy kapálással nyílt meg a széchenyivárosi közösségi kert

25
2018 ápr.

Bazi nagy kapálással nyílt meg a széchenyivárosi közösségi kert


2 évestől a 70 évesig, népes társaság ragadott kapát és gereblyét a város legújabb, immár 2. közösségi kertjében. A környékbeli városlakók 47 darab 20 nm-es parcellán osztoznak az önkormányzat által biztosított területen, és termelhetik meg maguknak a zöldségeket, gyümölcsöket. A Fáklya utca és a Szentgyörgyi Albert utca közötti elvadult, szemetes terület igencsak átváltozott az elmúlt hetekben. A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. szakemberi megtisztították a helyet, hogy alkalmas legyen közösségi kertnek. A napokban a locsolás is megoldódott a Bácsvíz szakembereinek köszönhetően, így ma kezdetét vette az örömkapálás.

 

 

A gyerekek még nem fedezték fel maguknak a talicskát, így egyelőre csak homok utazott benneNem ment az agyamra a napsütés, hogy örömkapálásnak nevezem a mai birtokbavételt. A kert működését felügyelő Széchenyivárosért Egyesület szerszámokat, vetőmagokat is biztosított a jelentkezőknek, így 37 kis és nagy kertész kezdte el lelkesen megmunkálni a birtokát, tarack ide vagy oda. Fantasztikus érzés volt látni a város gyerekeket a homokban mezítláb szaladgálni, a termesztendő zöldségekről, gyümölcsökről ötletelő felnőtteket, családokat hallgatni.

 

A legjobb játék!

 

Nagy munkában az Ördögh család, Patrik és Dominik is keményen melóznak


A legkisebb királylányok többsége önfeledten élvezte a homokdomb örömeit, a nagyobb királyfik és királylányok pedig szorgalmasan tanulgatták a kapálás tudományát.

 

Kati néniék voltak az elsők, akik birtokba vették a kiskertet

 

Laci bácsi profin kapál, lehet hozzá tanácsért fordulniA nyugdíjasok ellenben gyakorlott mozdulatokkal láttak neki a veteményesnek. Bár Kati néni és Laci bácsi most a Domby Lajos utcában laknak, gyerekkorukban alapos kiképzést kaptak a családi 18 holdas szőlőben.

Ilyen az össznépi kapálás közösségi kert módra


A 47 parcellából 37 biztosan elkelt, a maradék 10-et is szívesen megművelnék az eddig jelentkezők.  Az egyesület elnöke, Szöllősi Balázs egy rövid ideig még fenntartja ezt a 10 parcellát az új érdeklődöknek, tehát aki szívesen lenne kiskertész, az villámgyorsan jelentkezzen írásban, az alábbi tartalmi elemekkel:

  • Név
  • Lakcím
  • Elérhetőség
  • Munkahely
  • Családtagok száma


Kapcsolattartó: Szöllősi Balázs, az egyesület elnöke

  • Tel: 30/316 4267
  • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Postacím: 6000 Kecskemét, Kós Károly u. 24.

 
A közösségi kertek Nyugat-Európában és Budapesten szép számmal adnak helyet társasági eseményeknek, közös sütögetéseknek, bízunk benne, hogy a kert a széchenyivárosi kiskertészeket is összehozza majd a kapáláson és locsoláson túl, és illatos, színes, pezsgő élettérré alakul a jelenleg még kopár terület. A bekerített parcellák előtt lenne tere a közösségi eseményeknek, a városrész önkormányzati képviselője, Engert Jakabné várja az ezzel kapcsolatos javaslatokat, ötleteket.

Képgaléria

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 19:00
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449