TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Két hétvégén is lomtalanítunk Kecskeméten - 2018-as időpontok!

27
2018 ápr.

Két hétvégén is lomtalanítunk Kecskeméten - 2018-as időpontok!

 

A neten keringő téves dátummal ellentétben íme a lomtalanítás valós időpontja:

 

 

Lomtalanítás I-es ütem 2018. május 24-25-én (péntek-szombat)


Helyszínek: Katonatelepi tanyák, Katonatelep, Úrrét, Kőrösihegy, Borbás, Kisfái, Szolnoki hegy, Kecskemét-Városföld, Törökfái, Matkó, Hunyadiváros (Csilléry telep), Belváros, Rákócziváros, Szent István város (Műkertváros), Árpádváros, Erzsébetváros (Ürgés), Kossuthváros, Szent László város (Rendőrfalu, Kósafalu, Tsz falu, Muszáj), Halasi úti kiskertek, Reptéri lakótelep.

 

Lomtalanítás II-es ütem: 2018. június 1-2-án, (péntek-szombat)


Helyszínek: Talfája (Törekvés és Kossuth Tsz lakótelep), Vacsihegy, Budaihegy, Méntelek, Belső Nyír, Külső Nyír, Hetényegyháza, Szarkás, Úrihegy (Miklóstelep), Felsőszéktó (Petőfiváros, Sutusfalu), Felsőcsalános, Bódog sor, Kadafalvi tanyák, Alsócsalános, Kadafalva, Kecskemét-Ballószög, Alsószéktó (Szelei falu, Homokbánya), Máriahegy, Bethlenváros (Vacsi köz, Voelker telep, Dárdai telep, Miklovics telep), Széchenyiváros (Bogovics falu, Villanegyed, Hollandfalu), Máriaváros.

 1. A lomok elszállítása az előző évekhez hasonlóan történik.
 2. Az elszállításra szánt lom a körzethez megadott időpont szerinti pénteken reggel 8 órától szombat este 20 óráig helyezhető ki!
 3. A lomot családi házak esetében az ingatlan utcafronti részére, a társas- és szövetkezeti házak környezetében pedig a hulladékgyűjtő edények mellé lehet elhelyezni.
 4. Kérjük, hogy a nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében bezsákolva, kötegelve kerüljenek kihelyezésre.
 5. A lomhulladékot minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével. Az akció ideje alatt - és azt követően - a közterület rendjét a Közterület-felügyelet, a Rendőrség és a Polgárőrség folyamatosan ellenőrzi.


Kihelyezhető hulladékok:

 • nagyobb méretű berendezési tárgy,
 • bútor,
 • háztartási berendezés és készülék,
 • rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom


Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:    

 • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék
 • építési hulladék, egyéb ipari hulladék
 • veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép)
 • veszélyes hulladékok, (pl.: gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok)
 • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék


FONTOS!


A megadott határidő után kihelyezett lomhulladék illegális hulladéknak minősülnek, melyek elhelyezéséről a kihelyező (hulladéktulajdonos) köteles saját költségén gondoskodni!

A házhoz menő lomtalanítást kizárólag szerződéssel rendelkező lakossági ügyfeleink vehetik igénybe, amennyiben nem rendelkeznek díjhátralékkal!

 

Indul a házhoz menő lomtalanítás

A 2018-as évi, fenti közterületi lomtalanítást követően, június 1-től elindul Kecskeméten a házhoz menő lomtalanítás, melyet a lakosság idén egyszeri alkalommal díjmentesen igénybe vehet! A lomtalanítást 2019-től évente (jan. – dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal, házhoz menő rendszerben végezzük továbbra is térítésmentesen! A lomtalanítás házhoz menő rendszerben történő elvégzése azt jelenti, hogy a lakosok - számukra kedvező módon - az egyedi megrendeléseik alapján jogosultak évente 2 alkalommal megrendelni a lomtalanítást, így az ügyfeleinknek nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni.  A lomtanítás iránti megrendeléseket  személyesen a DTKH ügyfélszolgálatán, illetve a 76/501-926 telefonszámon (ügyfélfogadási időben) tudják előzetesen jelezni. A kihelyezhető hulladékok köre és lomtalanítás egyéb feltételei a jövőben is változatlanok maradnak!

 

Mi számít limlomnak?

Minden, amit már ezer éve csak ide-oda pakolsz, hogy ne legyen útban. Viszont ne feledd, ami neked már unalmas kacat, másnak kincset érhet! Érdemes fontolóra venned a lehetőségeket, hogyan tudsz túladni ezeken.  Segítünk:

Add el!

Az interneten több felület is alkalmas erre: Facebook csoportok, aukciós és apróhirdetési oldalak.

Jótékonykodj!

Jótékonysági szervezetek, iskolák, óvodák, egyházközösségek segíthetnek jó helyre juttatni a feleslegessé vált, de jó állapotú holmikat. Kecskeméten például nekik adományozhatsz:

Szelektálj!

Ami tényleg nem jó már semmire, próbáld a szelektíven gyűjthető hulladék kategóriáira bontani, és a megfelelő helyen megszabadulni tőle. Például a lomtalanítási akció keretében.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!


Utoljára frissítve: péntek, 27 április 2018 13:01
Értékelés:
(9 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449