TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Unod a kecskeméti tahón parkoló sofőröket? Oszd a Parkoló Gorillát!
01
2018 jún.

Unod a kecskeméti tahón parkoló sofőröket? Oszd a Parkoló Gorillát!

 

Alapvetően nem vagyunk hívei ócsárolni bármit is, de tényleg elképesztően bosszantó tud lenni, amikor más sofőrök megkeserítik az életünket - nincs rá jobb szó - tahóparkolással, ami tulajdonképpen így, egybeírva már egy új fogalommá avanzsált. Sajnos. Szerintünk heti szinten tudna bárki jelenteni egy-egy esetet, milyen cifra, természetesen KRESZ-ellenes és/vagy forgalmat akadályozó megoldással szembesült. Erre találta ki néhány elvetemült elme a Parkoló Gorilla vállalkozást és közösséget. Szerintünk Kecskemétnek se ártana, ha elterjednének a frappáns kis kártyácskáik. Szíved szerint te is osztogatnád?

 

A széchenyivárosi panelrengetegben egy ideje már nyilvánvaló: SOKKAL több az autótulajdonos, mint a parkolóhely. Amikor ideköltöztünk, minket kétszer büntettek meg - esetenként 15 ezer forintra - szabálytalan parkolásért. Annyit vétettünk, hogy belógtunk abba a tág kanyarba, ami a ház előtti zsákutcára fordul rá, úgy durván 20-30 centit, ugyanis csak az autó csomagtartójának vége nem állt párhuzamosan a padkával. Többet még véletlenül sem kísérleteztünk azzal, hogy vajon az autó végénél lévő szegélykő már a kanyar részét képezi vagy még pont a kanyar előtt állunk teljes terjedelemmel… De aztán napról napra láttunk ettől durvább megoldásokat is: teljesen a kanyarban, fent a füvön, a mozgássérülteknek fenntartott helyen, a másik, szűkebb, visszafordító kanyarban mindkét oldalon (ahol persze tényleg számítana valamit ez a szabály, ugyanis egy tűzoltóautó például szinte kitöltené a teret parkoló autók nélkül is)...

És akkor jött a megvilágosodás, pontosabban a szomszédok magyarázata: "a parkolóőrök munkaidején kívül mindegy, hol parkolsz, csak mivel a környéken laknak, reggelente itt kezdenek". Szóval ott szúrtuk el mindkétszer, hogy nem álltunk el időben?! Este persze senkit nem zavar, hogy a szűk visszafordítóban néha már centizni kell a helyet személykocsival is, nehogy meghúzzuk a szabálytalanul álló verdák oldalát. És ez a napi rutin. Pedig az ominózus lakóközösség olyan fantasztikus helyzetben van, hogy alig kell néhány lépéssel többet megtenni a szabadidőközpont tágas (jó, igaz, pocsék minőségű) parkolójáig, ahol jut hely mindenkinek. Csak sajnos kevesen élünk vele.

 

Amikor McDrive-nak nézik a pékséget és a virágboltot

A másik nagy kedvencünk a járdán parkoló sofőr típusa. Lényegtelen, hogy teljesen üresek a parkolók, amíg a szem ellát, ők akkor is felparkolnak a járdára. Az egyik pékség előtt rendszeresen ezen dühöngök. Gyerekkel, kismotorral, babakocsival - ikres babakocsiról már ne is beszéljünk, lehetetlen elférni a tengelyközépig a járdára lógó autóktól, meg persze rányitja a gyalogosra a kocsiajtót.

Múltkor a pékségben dolgozó lányokkal röhögtünk visítva a következő szürreális víziómon: járdára parkoló sofőrünk csak kikiabál az ablakon át, hogy "3 sós kifli és fél kiló rozskenyér lesz szeletelve", ők pedig a pultot gátfutókat megszégyenítő módon átugorva szervírozzák a rendelést a kocsiablakon át.

 

Ismerős a szitu?

 

Itt jön nálunk képbe a Parkoló Gorilla, ami messze nem arról szól, hogy váljunk mi is bunkóvá. Sőt! Ez egy kimondottan kreatív, cinizmustól duzzadó és humorral rendre nevelő kezdeményezés.

“Azért hoztuk létre, mert sok más emberrel együtt minket is nagyon zavart, hogy vannak, akik nem figyelnek másokra közlekedés közben. Úgy parkolnak le, hogy nem nézik, hova állnak, hány embert zavarnak ezzel, és egészen elképesztő pozíciókban képesek otthagyni az autójukat. Keresztben állva vagy félig az úton vagy elfoglalva a járdát… és még sorolhatnánk… Mindannyian láttunk már ilyen autókat, amitől azonnal idegesek lettünk, és felébresztette bennünk a gorillát” - vallják magukról.

 

Belőled hányszor tör elő egy héten a vadállat a többi autós miatt? :)

 

“Ilyenkor jó lenne elmondani a tulajdonosának, hogy ez nem jó így. Persze mindezt normális stílusban, mert nem az a cél, hogy felhergeljük a sofőrt, sokkal inkább finom iróniával ráébresszük, hogy állati rosszul parkolt le. A Parkoló Gorilla kártya röviden és velősen mondja el, amit ilyenkor – néha nyomdafestéket nem tűrő stílusban – gondolunk” - írják. És valóban, elképesztően vicces kártyákat találunk náluk, összesen 60 félét.

 

Jó lenne, ha első felszólításra a parkolóőrök is csak ilyen kártyával lepnének meg...

 

Néhány kedvencünk:

  • “Ezt direkt így parkoltad le vagy a sztratoszférából landoltál?”
  • „A klímaváltozás a nyakunkon. A gazdaságunk romokban. És még te is így parkolsz.”
  • “Az ország legkülönlegesebb klubja: #nemtudokparkolni”
  • „Ez az! Ne hagyd, hogy két vonal beszabályozzon! Igazi egyéniség vagy!”

A webshopjukból rendelhetünk kártyákat (1 csomag, vagyis 12 db kártya 1200 Ft), aztán amikor úgy érezzük, le kell csapni, hát csapjunk le a bosszantó sofőrökre! Hátha elgondolkozik az illető, hogy “basszus, ez tényleg gáz volt”, és legközelebb rászánja az időt, hogy beparkoljon tisztességesen.

 

Képek forrása: Facebook/Parkoló Gorilla 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 01 június 2018 10:03
Értékelés:
(8 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449