TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Jobbá tennéd a kecskeméti autisták mindennapjait?
07
2018 jún.

Jobbá tennéd a kecskeméti autisták mindennapjait?

 

Két kecskeméti szervezet is indult a dm “Jó tettekkel egy jobb világért” című pályázatán. Az Autista Gyermekekért Egyesület célja a Szalag utcai Autizmus Centrumban egy „Egészségkuckó” kialakítása. Az autista gyerekeknél rendkívül gyakoriak az étkezési zavarok és az egészségtelen étkezés. Az Egészségkuckóban a gyerekek megismerkedhetnének az egészséges ételekkel és megtanulhatják azokat elkészíteni. Az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány pedig pénzügyi és életvezetési tanácsadással segítené az általuk támogatott családokat.

 

“Az autistáknál nem hatékonyak a szociális jutalmak, így szükségük van külső motivációra, megerősítésre. Sokszor választanak jutalomnak nassolnivalót, ami a helytelen berögződés miatt szinte mindig egészségtelen. Az autizmus sajátosságaiból eredően egyébként is gyakoriak az étkezési zavarok, így jó eséllyel alakulnak ki egészségügyi problémák. Ha a gyerekek saját maguk készítik el az ételt, sokkal jobban elfogadják. Hajlandóak új ízeket megismerni, egészséges ételeket fogyasztani, ezért szeretnénk a kecskeméti Autizmus Centrum Szalag utcai telephelyén „egészségkuckót” kialakítani, ahol ezeket az ételeket felfedezhetik, elkészítésüket megtanulhatják. A dm munkatársainak segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a bio- és reformélelmiszerekkel, és a helyes ételkészítési technológiákkal is” - írja pályázatában az AGYE.

 

 

"Az alapítvány által felkarolt hátrányos helyzetű családjainkat 3 témakörben tudnánk támogatni. Egyrészt pénzügyi tudatosságra, a pénzzel való bánásmód alapvetéseire szeretnénk megtanítani őket. Másrészt önismereti, pozitív jövőteremtő tréningek révén személyes énhatékonyságukra, párkapcsolati problémáikra találnak megoldásai stratégiákat. Harmadrészben higiéniai - szépítészeti tréning keretén belül, férfiaknak testkarbantartási, test- és hajápolási, nőknek szépség- és sminktanácsadással segítünk önmaguk elfogadására, testük és lelkük összehangolására és belső fejlődésüket a változások előmozdítása érdekében hatékonyabbá tenni. Profi szakembereket bevonva használható, valós tudást, pénzügyi és életvezetési tanácsadást biztosítunk a tréningjeink segitségével" - szól a Kecsap felhívása.

 


Így segítheted hozzá a kecskeméti szervezeteket a győzelemhez:

 

  1. 2018. június 4-16. között a közönség szavazhat és választhatja ki azt a 15 legjobbnak ítélt ügyet, projektet, programot, amit a dm 500 ezer forinttal támogat amellett a 10 másik pályázat mellett, amit a zsűri választ ki.
  2. Válaszd a "Fedezzük fel az ízeket! - Egészségkuckó az Autizmus Centrumban" vagy a "Pénzügyi tudatosság, hatékony önfejlesztéssel" projektet.
  3. A kikeresett pályázaton a csillag ikonra kattintva szavazz! (Egy IP címről egyszer lehetséges.)

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 07 június 2018 10:12
Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449