TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Maci Laci Bács-Kiskun megyében jár-kel!
06
2018 jún.

Maci Laci Bács-Kiskun megyében jár-kel!

A kép csak illusztráció! A kép csak illusztráció!

 

Kezd vadregényes tájjá válni a régiónk! A globalizáció utolérte az állatvilágot is, pár éve cseppet sem őshonos oroszlánok színesítették Namíbia helyett a Benkó Zoltán Szabadidőközpont faunáját, most épp egy medve barangol a megyében. Hétfőn, Abony térségében barna medvét figyeltek meg. Az állatot kedden Kocsér környékén, szerda reggel pedig már Tiszaalpár magasságában észlelték és továbbra sem sikerült befognia őt az illetékeseknek. Bízunk benne, hogy Kecskemétre azért nem jön hívatlanul vendégeskedni!

 

Az eddigi megfigyelések alapján a medve jámboran viselkedik, elsősorban gyümölccsel táplálkozik, emberrel szemben nem tanúsított agressziót, ennek ellenére semmilyen körülmények között nem javasolt szándékosan a közelébe menni. Fényképet egyelőre nem tudtak róla készíteni, de a lábnyomok egyértelműen medvére utalnak.

 

 

A Duna-Ipoly-, a Kiskunsági- és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a térségi polgárőrségek, és a helyi vadásztársaságok összefogásával zajlik a medve helyzetének folyamatos nyomon követése. A Készenléti Rendőrség kollégái hőkamerával felszerelt helikopterrel, a természetvédelmi őrök drónnal is keresik a - hazánkban jelenleg hatályos jogszabályok szerint fokozottan védett - állatot.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kollégáit a területileg illetékes Bács-Kiskun és Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kollégái váltották fel, ők segítik a munkát, gondoskodnak az esetleges alkalmi útlezárásról a lakosság és a medve védelmében.

A munkában részt vesz Dr. Sós Endre a Fővárosi Állat- és Növénykert vezető állatorvosa és Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója is, akik hatósági engedéllyel rendelkeznek altató lövedék használatára. A medvét sikeres lokalizálása és elfogása esetén jeladóval látják el a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kollégái, majd a számára megfelelő, településektől távoli, nemzeti parki élőhelyen fogják szabadon engedni.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 06 június 2018 16:01
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449