TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Könyvkommandó szállta meg Kecskemét főterét

09
2018 jún.

Könyvkommandó szállta meg Kecskemét főterét

 

Óriási buli kerekedett péntek este, a 0 kilométerkőnél: ismét megünnepeltük a könyveket egy jó kis közös olvasással, igazi gerillamarketinges módszerrel. Ovistól a nyugdíjasig mindenki lelkesen lapozgatta hozott könyvét vagy épp böngészett a Kóborló Könyvesbolt által felajánlott példányok között. Közben a kicsik meg-megtörték az olvasást egy kis csúszkálással, a felnőttek pedig ismerkedéssel, baráti beszélgetésekkel tették teljessé a péntek esti lazulós élményt.Tavaly az olvasás világnapját népszerűsítettük a villámcsődülettel, idén az apropót az Ünnepi Könyvhét adta. A trendalelkés eseményeken általában nem ragaszkodunk olyan protokolláris eseményekhez, mint hivatalos megnyitó és beszéd, most viszont Olajos Szonja, lelkes önkéntesünk köszöntötte nyitóbeszéddel az egybegyűlteket.

 

Mi kell egy vagány flashmobhoz?

Egy ikonikus kecskeméti helyszín - a főtéri emlékmű évtizedek óta a helyiek találkozási helye, generációk sora csúszdázott már rajta, így lett Magyarország talán legtisztább köztéri alkotása. Aztán ne hagyjuk ki persze a kellemes, napos időt sem mint sikertényezőt, hisz ma biztosan nem jönnétek el ilyen sokan.

Többen is akadtak, akik a Trendalelke Könyves Villámcsődület kemény magját alkotva immár másodszor ücsörögtek velünk Kecskemét szívében. Örömünkre szolgált azonban, hogy még több új arcot és könyvet köszönthettünk köreinkben. Nem lehet elég korán kezdeni: az aprónépek lelkesen mutogatták szüleiknek, épp melyik könyvet olvassák vagy melyiket szeretnék hallani.

 A hab a tortán a Péteri Judit és a Kóborló Könyvesbolt által felajánlott 3 láda antikváriumi könyv volt, amiből a főtéren sétáló, bevállalós kecskeméti polgárok válogathattak, spontán csatlakozva a villámcsődülethez. Merthogy a könyv nem csupán díszletként szolgált a fotókhoz, a kiválasztott könyvet a flashmob után mindenki hazavihette.

 A 10 percesre tervezett megmozdulásunk tavalyhoz hasonlóan könyvpiknikbe fordult át, valahogy senkinek sem akaródzott elrohanni, visszaszállni a mókuskerékbe. Jólesően üldögéltünk a 0 kilométerkő alsóbb és felsőbb régióiban, és élveztük a pillanatot - kecskeméti életérzés volt a javából! Jól hangzóan írhatnám, hogy tulajdonképpen csak a piknikkosár hiányzott, de hazudnék: nem hiányzott az égvilágon semmi!

 


Voltak, akik a padok kényelmét választották az olvasáshoz, mások a zsibongó főtér dacára is mélyen belemerültek az olvasásba, míg extrovertáltabb személyiségek egymásnak olvastak fel részleteket. Néhányan kihasználva a 0 kilométerkő lejtését el is feküdtek, hogy még kényelmesebb legyen az élmény.

 

Még tart a könyvhét, s bár az időjárás ma nem fogadta kegyeibe a könyvbarátokat, azért holnap még lesznek programok.

Köszönjük, hogy velünk voltatok! Van egy jó hírünk: már tervezzük a következő megmozdulást!
 
Ott voltál? Keresd meg magad képeinken!

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 09 június 2018 17:22
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449