TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Újra kipakoltak a vacsiköziek
11
2018 jún.

 

Bár a vihar minden nap elmosta a kihelyezett plakátokat, a híre mégis gyorsan elterjedt, hogy vasárnap újra össznépi garázsvásárt tartanak 12 helyszínen, a Vacsiközben. A környékbeliek már nem lepődtek meg azon, hogy itt-ott tárt kapukkal várták mindenféle hasznos portékáikkal a lakók a szomszédokat, és a távolabbról érkező kincsvadászokat. 

Immár negyedik alkalommal vágtak bele közösségi összefogással a vacsiköziek, és még nem volt olyan, hogy bárki megbánta volna. Az első össznépi garázsvásár némi kételkedésre adott okot: kell ez nekünk? Miféle emberek fognak ide jönni? Mindenféle idegent engedjünk be a kertünkbe?! Mit fognak szólni a szomszédok? 

 

 

Már az első alkalomnál kiderült azonban, hogy minden kósza sötét gondolat felesleges volt, és a megmozdulás azóta csak egyre sikeresebb lett. A főszervező Madla Anett, a Szívvel a Vacsiközért Egyesület elnöke szerint az évek alatt a környékbeliek egyre nyitottabban állnak a megmozduláshoz, minden évben egyre többen csatlakoznak és nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt. De nemcsak a résztvevők szaporodnak: egyre többen akadnak olyanok is, akik a szervezési, előkészületi munkákból szeretnék kivenni a részüket, és lelkesen nyomtatnak, plakátolnak, telefonálnak, e-maileznek és hozzák össze a jelentkezőket erre az egy napra.

Idén is volt itt minden: lovas felszerelés, festmény, bringák és rollerek, Gucci ruhák és gumicsizmák, biblia és francia szótár, kávéfőző, varrógép - felsorolni is lehetetlen lenne a sok padlásról és pincékből előkerült egyeseknek felesleges, másoknak azonban annál hasznosabb portékát.

 

 

Természetesen nemcsak adás-vétel, csere-bere ez a nap, sőt! Sokkal fontosabb, hogy az egymáshoz közel lakó, de addig ismeretlen emberek itt szóba elegyednek egymással, beszélgetnek, megvendégelik egymást. Minden helyszínen akadt egy kis kedvesség: limonádé, házi keksz, zsíros kenyér, csillámtetoválás, sőt, egy helyen még pezsgővel is frissíthették magukat a bringás betérők.

Idén már sokkal többen érkeztek kerékpárral is, hiszen a Vacsiköz 12 helyszíne 1 óra alatt kiválóan felderíthető volt drótszamáron.

Mindent összevetve: ennél jobb környezettudatos, közösségépítő megmozdulást nem nagyon tudok elképzelni. Jövőre biztosan újra belevágunk!

 

Galéria:

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 11 június 2018 17:26
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449