TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Bekommandózták magukat a gyermekszívekbe a kecskeméti szupernagyik

20
2018 jún.

Bekommandózták magukat a gyermekszívekbe a kecskeméti szupernagyik

 

Kedden délután 22 okleveles szupernagyi szállta meg a Katona József Könyvtár épületét, hogy megmutassa, milyen szuper élmények várnak azokra a gyerkőcökre, ahol ők hivatásos nagyszülőként dolgoznak majd.

 

A CédrusNet program keretében, Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával indult el idén tavasszal a SzuperNagyi kísérleti képzés. A sok jelentkező közül végül pszichológiai és egyéb alkalmassági beszélgetés során 22 középfokú végzettséggel vagy diplomával rendelkező jelöltet választottak ki a szervezők áprilisban, akik 10 tréningből álló, számos fontos területre kiterjedő felkészítést kaptak.

 

 

A nyílt napon csupa 50-es, 60-as éveiben járó, mosolygós, vidám szupernagyi fogadta a könyvtárban az érdeklődő családokat. Nagy lelkesedéssel készültek mind a huszonketten, hogy retro játékokkal, bábozással, énekkel, mondókával, kézműves foglalkozással teremtsenek minőségi időt a gyerekeknek.

Bár a minap a trollok is felfedezték maguknak a szupernagyi jelenséget, és értetlenkedtek egy sort az internet névtelenséget biztosító homályában, hogy mire is jó ez az egész... Kár, hogy nem jöttek el a nyílt napra, és nem látták azt, amit mi.

A szupernagyik úgy izgultak, mint a gyerekek. Izgultak, mert először mutatták meg magukat hivatásos nagyszülőként, egy kísérleti program első fecskéiként a nagyvilágnak. Új jelenség, új fogalom ide vagy oda, profi módon építették fel a játékos kalandtúrát: 4 csoportban, 4 témában számos izgalmas állomással várták a gyerekeket.

 

 

Együtt ugrálógumiztak az apróságokkal, tányérpörgető showműsort rögtönöztek, végtelen türelemmel tömték a nyugi labdákat, a bábjáték után örömmel adták át a terepet az ifjú bábozóknak.

Jó volt látni a lelkesedésüket, életigenlésüket, a belőlük áradó nyugalmat. Engem meggyőztek.

A 21 szupernagyi és egy szuper nagypapa mindenféle konstrukcióban vállal gyermekfelügyeletet: vannak, akik több gyermek felvigyázását is bevállalják, és vannak, akik inkább egy gyermeknek szentelik a figyelmüket. Az a szupernagyi, aki 20-30 éve balesetmentesen vezet, szívesen segít a családi logisztikában, de nem rettennek meg az ételérzékenység miatt speciális figyelmet igénylő gyerkőcöktől sem. Esti műszak és hétvége sem akadály nekik!

 

 

Itt találhatsz rá a szupernagyikra!

Az első kecskeméti szupernagyik csoportban megismerkedhetsz velük, kérheted a segítségüket, nem mellesleg jobbnál jobb kreatív ötleteket találsz náluk, és inspirálódhatsz is tőlük gyermeknevelés terén. Minden nagyszülőt és szülőt várnak a virtuális térben.

 

 Galéria a nyílt napról:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 20 június 2018 18:38
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449