TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ 50 ezer magyar a nejlonzacsi ellen - csatlakozol?
28
2018 jún.

50 ezer magyar a nejlonzacsi ellen - csatlakozol?

 

Vessünk véget az esztelen műanyagszemét-termelésnek, és követeljük együtt a műanyag szatyrok betiltását! Húsz nap alatt több mint ötvenezren csatlakoztak a Greenpeace petíciójához, mely azt követeli a kormánytól: tiltsák be az egyszer használatos műanyag szatyrokat Magyarországon, 2020-ig. Mi is aláírtuk.

 

 

 

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba. Ha úgy érzed, az óceán elég messze van tőlünk, és ez nem a mi ügyünk, akkor itt egy még elkeserítőbb adat: a legfrissebb kutatások szerint a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Az Egészségügyi Világszervezet már átfogó vizsgálatot indított az emberi szervezetbe kerülő nagy mennyiségű mikroműanyagok hatásainak tisztázására is, miután a csapvízben és a palackozott ásványvizekben is kimutattak műanyag darabokat.

Itt az ideje, hogy fellépjünk a műanyagszennyezés ellen, a környezetünk, és ezen keresztül saját egészségünk a tét!

 

 

Követeljük együtt a kormánytól, hogy hazánk is csatlakozzon azokhoz az országokhoz, akik meghozták a felelős döntést: betiltják az eldobható nejlonszatyrokat. Többek között szomszédunk, Románia is törvényben tiltja jövő évtől az eldobható műanyag zacskók forgalmazását. Franciaországban 2016-ban tiltották be, India 2022-től üzent hadat, de Chile-ben és Eritrea-ban is hoztak már korlátozó intézkedéseket. Talán meglepő, de Kenyában akár 4 év börtönbüntetés járhat a műanyag zacskók használatáért.

A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Radikálisan csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot. Itt az idő, hogy egy bátor lépéssel véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek!

 

Kattints ide és írd alá a petíciót!

 

 

Mi mindent tehetsz még a tisztább környezetért?

Vásárláskor mindig vigyél magaddal szatyrokat, dobozokat, vágj bele a műanyagböjtbe, csatlakozz a TeSzedd mozgalmakhoz, jelezd az illetékeseknek, ha Kecskeméten illegális szemétlerakatra  bukkantál, ragadj kesztyűt és zsákot, lépj a tettek mezejére, mint ez a kecskeméti család vagy próbáld ki a ploggingot!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 02 július 2018 15:28
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449