TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Hamarosan új bicikliúton kerekezhetünk Kecskeméten!

07
2018 júl.

Hamarosan új bicikliúton kerekezhetünk Kecskeméten!

 

Amikor csak tehetjük, a kerékpárral igyekszünk közlekedni a városban, hisz amellett, hogy így kipipálhatjuk a környezettudatosságot, könnyebb parkolóhelyet lelni a drótszamárnak, és még fizetnünk sem kell érte a borsos parkolási díjat. Örömünkre szolgált tehát a hír, hogy új bicajút épül Kecskeméten!

 

Elkezdődött az 5-ös számú főút mentén, a Külső-Szegedi úttól az 54-es számú főút mellett létesítendő gyalog-kerékpárút építése a Széchenyi 2020 program keretén belül. A megvalósuló beruházás kapcsolatot teremt a Kecskemét-Városföld kerékpárúttal, és biztosítja a déli ipartelep biztonságos megközelítését a városközpont felől. A projekt 199.493.433,- Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a térségi kerékpárút hálózat kiépítésére és ezzel határozott lépéseket tesz a település stratégiai dokumentumaiban kitűzött célokért, amely szerint az ökotudatos-, zöld város megvalósítása érdekében csökkenti a szén-dioxid kibocsátását.

 

 

A térség folyamatos bővülése, valamint az ennek következtében megnövekedett gépjármű-, gyalogos- és kerékpáros forgalom miatt forgalombiztonsági szempontból indokolttá vált a tervezési szakaszon gyalog- és kerékpárút kialakítása.

A tervezési szakaszon a Külső-Szegedi úti csatlakozástól 2,75 m széles, lakott területen belüli, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki, melyet az 5. sz. főútnál lévő csomópontban átvezetnek a főút jobb oldalára, és ott halad a Georg Knorr utcai csomópontig. A Szent László krt. – 5. sz. főút – Georg Knorr utca csomópontnál átkerül a bal oldalra az 54. sz. főút – 44. sz. főút – 5. sz. főút csomópontjáig, mindösszesen 1215 méter hosszúságban. A jelenleg az Axon gyár melletti 1,5 méter széles járdát kiszélesítik 2,75 méterre, így ezen a szakaszon 223 m hosszúságban alakítják ki a gyalog- és kerékpárutat. A tervezett kerékpárút teljes hossza összességében 1438 méter, amely 240 méter csapadék-vízvédelmi rendszerrel is kiegészül.

A beruházás a tervek szerint 2018 végén fejeződik be. A projekt megvalósulása a www.kecskemet.hu oldalon követhető nyomon.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 06 július 2018 18:32
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449