TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Óriási kecskeméti cicabörze

17
2018 júl.

 

Fogadj örökbe egy doromboló, szőrös szeretetgombócot, garantáljuk, hogy onnantól nem lesznek unalmasak a legszürkébb hétköznapok sem, illetve száműzheted a magányos pillanatokat és folyamatosan edzheted a rekeszizmaidat. Sőt, még jótündérré is válsz, hisz megmentesz egy cicaéletet a boldogtalanságtól. Sajnos az emberi tudatlanság, nemtörődömség és érzéketlenség évről évre kapacitáshiányt szül a Kecskeméti Cicamentőknél. Jelenleg 30 körüli a gazdára váró mentett, befogadott kismacska, sok kis ártatlan pedig nagy miáúzás közepette várólistán reméli a jobb sorsot, hogy legalább ideiglenes befogadóhoz jusson a zord és veszélyekkel teli utcáról. Ha nem áll módodban vagy nem szeretnél magadhoz venni egy új, puha lakó- és játszótársat, akkor is tudsz segíteni javítani a kidobott vagy már eleve kóbornak született kecskeméti macskákon.

 

Összeállításunkban közel sem szerepel az összes gazdikereső kecskeméti vagy környékbeli kölyök és felnőtt macska. A Kecskeméti Cicamentők Facebook oldalán tudjátok nyomon követni, esetleg ki az, aki időközben elkelt, illetve ide kerülnek fel az új jövevények is. Kérünk benneteket, amennyiben gyakorló vagy leendő állattartók vagytok, legyetek felelős gazdik: ha nem törzskönyvezett fajmacskákat tenyésztetek, ivartalanítsatok, figyeljetek a kötelező és ajánlott oltások beadására, lehetőség szerint benti cicákat tartsatok, hiszen a kinti macskákra számos veszély leselkedik az autóktól a különféle betegségeken, mérgeken át az embertelen szomszédokig. A macskák - ugyanúgy mint bármely másik élőlény a bolygón - törődést, szeretetet igényelnek, cserébe ugyanezt adják vissza. Állatot tartani fantasztikus érzés, de hatalmas felelősség és némi anyagi teher is, ráadásul hosszú évekre elkötelezettséget jelent. Ezzel nem elvenni szeretnénk a kedveteket az örökbefogadástól, hanem felhívni a figyelmet, hogy a "jaj, de cuki, hazaviszem" pillanatnyi fellángolás helyett tudatos, átgondolt döntést hozzatok. 

 

Ők várják szerető, felelősségteljes és gondoskodó gazdijukat:

 

 

Lola és Jack

A reptéri útnál találták őket néhány hete, leírhatatlan állapotban. Méretbeli eltérésük dacára akár testvérek is lehetnek, mindketten súlyos macskanáthától félholtan kóvályogtak az úton. Lola kislány, az egyik szeme tökéletesen gyógyult, a másiknak még drukkolunk, de talán annyira az is helyrejön, hogy ne veszítse el és lásson is vele valamicskét. A bal oldali képen lévő Jack kisfiú, ő már nem úszta meg ilyen könnyen, az egyik szeme teljesen és visszavonhatatlanul károsodott és elsorvadt, a másiknak se jósolnak nagy jövőt, talán némi halovány esély van rá, hogy megmarad és minimálisan látni fog vele, legalább fényeket, de erre semmi biztosíték nincs.

A tesók eléggé ragaszkodnak egymáshoz, de külön is örökbe fogadhatóak. Látáshibájuk miatt kizárólag szobacicák lehetnek, és Jacknél számolni kell azzal is, hogy nulla látása lesz, de valami elképesztően ügyesen találja fel magát már most is, követi az embert mindenhová, alomra jár, és pillanatok alatt tanulta meg például, hogy ajtónyitáskor menjen arrébb az útból. Megfelelően biztonságos otthonban semmi probléma nem lesz vele, ügyesen alkalmazkodik az állapotához.

Mindketten jobban járnának olyan családdal, ahol van másik cica, Lola a rengeteg energiája miatt, Jack pedig azért, mert egy másik cicát követve könnyebben kiismerné magát az új helyen, és persze a legjobb az lenne, ha együtt mehetnének gazdihoz. Barátságosak és játékosak mindketten, Jack érthető módon a zörgős játékokat szereti, Lolának viszont mindegy, mit kap a karmai közé, bármivel elszórakozik.

 

 

Igor

A Műkertvárosból mentették, teljesen egészséges, első oltását megkapta, parazitamentes, szobatiszta kandúrka. Tündéri, játékos cica, akinek már csak egy szerető gazdi hiányzik!

 

 

Boróka

Kb. 12 hetes kislány, a református temetőnél tették utcára testvéreivel. Élénk, korának megfelelően játékos, kutyával összeszokott, kedves, érdeklődő cica. Két kombinált oltással rendelkezik, szobatiszta, teljesen egészséges.

 

 

Nyafi, Puszi és Pihe

Nyafi mami és csemetéi, Pötyi, Puszi és Pihe Szalkszentmártonról érkeztek. Nyafi fiatal felnőtt lánycica, Puszi kislány, Pihe és Pötyi kisfiúk - utóbbi már gazdira lelt. Mindannyian egészségesek, parazitamentesek, szobatiszták, játékosak és nagyon cukik.

 

 

Guszti és Sherlock

Gusztit, Sherlockot és Lucifert (már gazdis) az Ybl Miklós utcán találták néhány hete. Mindhárman kandúrok, első oltásukat megkapták, parazitamentesek, szobatiszták. Lehetőleg benti cicák szeretnének lenni. Guszti korának megfelelőel játékos, életrevaló kiscica, igényli a szeretgetést. Sherlock kicsit lustibb a testvéreinél, bújós, dorombolós, kedves cica.

 

 

Martin

A ladánybenei út mellett tették ki testvéreivel, enyhén náthás volt, de pillanatok alatt maradéktalanul helyrejött. Első oltását megkapta, szobatiszta, parazitamentes, játékos és persze borzasztóan cuki.

 

 

Mina

Ezt a csodaszép kiscicát a Széchenyivárosban találták, betegen, egyedül sírt az autók között. Immáron gyógyultan keresi végleges családját. Valószínűleg nem lát a legjobban, kicsit félős, de törődéssel, és szeretettel igazi bújós kislány válik belőle. Kedves, puszis cica, más állatokkal tökéletesen kijön. Különleges bundája és gyönyörű színe van. Kizárólag benti, ágyban alvós cicus szeretne lenni.

 

 

Jamie

Kb. 12 hetes kandúrka, az Univer egyik üzemében találták elfekvő állapotban néhány hete. Szerencsére kiderült, hogy egy kis kiszáradáson és náthán kívül semmi komoly baja nincs, villámgyorsan helyre is jött. Első oltását megkapta, szobatiszta, könnyen barátkozik és igényli is a társaságot. Kiscicához képest elég nyugodt, jó természete van, legalábbis eddig a többieknél kevesebbet rombolt. Ideje gazdihoz költöznie.

 

 

Így működik a Kecskeméti Cicamentők alapítvány:

 • Önkéntesek mentik a cicákat lehetőségeikhez mérten, szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül. (A velük készült interjúnkat itt olvashatod.)
 • Gazdikereséssel, ivartalanítási akciókkal, szemléletformálással, befogással, stb. foglalkoznak.
 • Nem rendelkeznek menhellyel, a befogott állatok a tagoknál, illetve más, ideiglenes befogadóknál nevelkednek.
 • Az állatorvosi és egyéb költségeket adományokból finanszírozzák.


Ilyen esetekben fordulhatsz hozzájuk:

 • Örökbe szeretnél fogadni
 • Elveszett a saját cicád
 • Ellátásra szoruló (például elütött) cicát találtál
 • Gazdátlan cicát találtál
 • Meglévő állatnak nem tudsz tovább otthont biztosítani

 

Az örökbefogadás menete

A cicák oltási költségeik részleges térítése mellett fogadhatóak örökbe. Érdeklődni kizárólag üzenetben lehet a Facebook oldalon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Támogatási lehetőségek:

Ha nem áll módodban örökbefogadni, de tenni szeretnél valamit, többféleképpen támogathatod a Környezetünk Állataiért Alapítvány macskamentő csoportját:

 • Anyagi támogatással: a Környezetünk Állataiért Alapítvány számlaszáma: 10402506-25015506-00000000
 • Az SZJA 1 %-ának felajánlásával, az alapítvány adószáma: 19049560-1-03
 • Átmeneti otthon nyújtásával
 • Szállítással
 • Adományozással (étel, gyógyszer, stb.)
 • Saját állat ivartalanításával, megfelelő, felelős tartásával

 

 

Közvetített gazdikeresők:

 

 

Kerekegyházi trió

Ezt a három kiscicát Kerekegyházán találták, egy kertben, aligha maguktól kerültek oda. Megtalálójuk nem tudja megtartani őket, így szeretne nekik gazdit találni. Nemük kiderítése folyamatban van.

Kontakt: Rakiás Anita, 30/897-8119

 

 

Kecskeméti talált cica

Ezt a 2-3 hónap körüli kislány cicát egy lépcsőház előtt találták. Megtalálója hazavitte, hogy ne érje baleset, megtartani azonban nem tudja, így szeretne neki gazdit keresni.

Kontakt: Madari Ibolya Anna, 30/590-0256

 

 

Kecskeméti testvérpár

Egy kisfiú és egy kislány még gazdira vár a négy kicsi közül. Olyan helyen születtek, ahol nem kívánják őket megtartani.

Kontakt: Maróti Julcsi, 70/637-4366

 

 

Elhelyezésre váró csapat

Egy anyamacska szegődött egy kertes házhoz, ahol aztán világra hozta öt kiscicáját. Ő azóta már ivartalanítva lett, kiscicái viszont gazdira várnak, méghozzá mielőbb, mert az ott élő kutya veszélyezteti őket. 2 hónaposak múltak, félősek, de evés közben gond nélkül simogathatóak, minden bizonnyal nagyon hamar teljesen szelídek lennének biztonságos környezetben.

Ideiglenes befogadásuk esetén az ellátásukat az alapítvány vállalja, ha ebben tudsz segíteni, írj nekik üzenetet!

Aki pedig végleges otthont nyújtana valamelyiküknek, keresse Hályas Violettát a 30/685-2502 számon!

 

 

Kecskeméti élelmiszeripari telepen születettek

Ezek a cicák, összesen hatan, egy kecskeméti élelmiszeripari telepen születtek. A főnökség sem túlzottan állatbarát, és a hely jellege miatt sem tűrhetnek meg ott állatokat, így nagyon sürgősen el kellene kerülniük onnan. Kb 5-6 hetesek, picik, soványkák.

Ideiglenes befogadásuk esetén az ellátásukat az alapítvány vállalja, ha ebben tudsz segíteni, írj nekik üzenetet! Ha pedig végleges otthont adnál valamelyiküknek, keresd Farkas Tündét a 30/645-3935 számon!

 

 

Kórháznál talált

Ezt a kislány cicát a kórház parkolójában találták Kecskeméten. Megtalálói hazavitték, de megtartani nem tudják, ezért szeretnének gazdit keresni neki.

Kontakt: Kovács Szilvia, 30/635-1032

 

 

Lidérc

Gazdája költözése miatt keres új otthont. Másfél éves, ivaros kandúr. Szobatiszta, kertes házban kikéredzkedik, parazitamentes, cicákkal, gyerekekkel, felnőttekkel barátságos, kutyákkal is kijön. A fürdetést is jól viseli, nem harap, nem karmol, nem zajong, a bútorokat nem rongálja. Bújós, barátságos, szeretetéhes nagyfiú, olyan családot szeretne, ahol megadják neki a számára szükséges szeretetet és törődést.

Kontakt: Czingel Betti, 20/4414005, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Csongrádi trió

Szerető gazdit keres 3 édes, játékos, egészséges kiscica, egy kandúr és 2 csajszi. Csongrádon vannak, de megoldható a szállításuk Kecskemétig.

Kontakt: Pereginé Dávid Eszter 

 

 

Ninja

“Szerető gazdit keresünk ennek a kis ninja fiúcskának. Találtuk mi is, de nálunk nem maradhat. Nagyon kis cuki, eleven, szép cicus, almot használ. Kecskeméten található.”

Kontakt: Kecskés Csilla 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 17 július 2018 09:54
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449