TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Jó hírrel szolgálhatunk az IKEA-fanoknak!
17
2018 aug.

Jó hírrel szolgálhatunk az IKEA-fanoknak!

 

Kedden tartotta az IKEA az éves, szokásos katalógusbemutató sajtórendezvényét. Ezúttal rendhagyó helyszínen fogadta az újságírókat, bloggereket, dizájnereket és lakberendezőket a svéd márka, ez pedig nem volt más, mint az Örs vezér téri áruház teteje.Ezen a nyáron nemcsak a 2019-es katalógus megjelenése ad okot az örömre, hanem az a tény is, hogy Ingvar Kamprad, mindössze 17 évesen, pontosan 75 évvel ezelőtt alapította meg az IKEA-t, mely azóta világméretűvé nőtte ki magát. Egyébként tudtátok, hogy az alapítás konkrétan a nagybátyja konyhájában történt?

 

 

A STRANDMON fotel egyenesen Ingvar kedvence volt

 

A születésnap kapcsán időutazáson vehetünk részt. Három különböző korszak kedvencei jelennek meg a múltból: Az 50-60-as évek, a 70-80-as évek, valamint a 90-es, 2000-es évek egyes darabjai lesznek augusztustól három, egymást követő időpontban elérhetőek. Visszatérnek a nagy klasszikusok, a bohókás kedvencek és a minimalizmus egyszerű, ikonikus termékei is.

 

 Trendik az erőteljes falszínek

 

Erre vágyik és ettől akad ki a magyar

A katalógusbemutató kapcsán kiderült, hogy mi bosszantja a magyarokat leginkább az otthonukban. Többségünk szereti, ha rend és tisztaság vesz minket körül. Sőt, nagy részünk bevallottan élvezi a takarítást! Az IKEA kutatásai szerint a következő három érzésünk a legmeghatározóbb, ha úgy látjuk, a partnerünk, családtagunk nem megfelelően tart rendet maga körül:

 • düh, 
 • frusztráció 
 • csalódottság

Az ebből adódó konfrontáció pedig kihatással van a párkapcsolatunkra is. A magyarok számára a következő 7 dolog a legbosszantóbb az otthonuk kapcsán:

 1. koszos, ragacsos padló; 
 2. használt zsebkendő; 
 3. széthagyott zoknik; 
 4. koszos edények a konyhapulton; 
 5. koszos asztal; 
 6. koszos edények a mosogatóban; 
 7. háziállatok szőre a kanapén

Nálad is hasonló a sorrend?

Szerencsére jellemző ránk a családi munkamegosztás, így a magyarok nagy része megküzd az otthona tisztán- és rendbentartásával. A nők fő területe általában a konyha és a fürdőszoba, míg a férfiak a nappalit teszik szívesebben rendbe. A gyerekek a saját birodalmukért felelnek, a nagyobbak akár már a mosogatásba is bevonhatók.

 

Újra hódít a minimalizmus (is) 

 

Az IKEA álma: „Szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára.”

Azt hiszem, a 2019-es katalógusban mindenki megtalálja magának, hogy mi az, amivel ezt megteremtheti az otthonában. Kézzelfogható segítséget nyújt a megvalósításhoz, temérdek inspirációval szolgál arra, hogy el tudjuk képzelni a végeredményt. Amit már a tavalyi katalógus óta érzékelhetünk a bemutatólakásoknál is az áruházakban, az a sötét háttér használata. A kék, zöld, erőteljes barna falszínek mellé bátran teszik a sötét bútorokat. A sok színes kiegészítővel azonban mégsem komor, sokkal inkább otthonos az összkép. De természetesen a pasztelles púdervilág szerelmesei sem maradnak hoppon, ha kedvenc színükről van szó. És pont ez a jó az IKEA-ban: mindenféle élettérhez van egy ötlete.

Egyik kedvenc csalogatóm a katalógusból: „Érezted már valaha, milyen jó volna legalább egy rövid időre magad mögött hagyni a nyüzsgő külvilágot, és végre kikapcsolni egy kicsit? Ezzel nem vagy egyedül. A megvalósítás bonyolultnak tűnhet, de nem feltétlenül az.”

Hát kinek ne lenne kedve azonnal fellapozni az új katalógus mind a 286 oldalát? Online ezt már augusztus 16-tól meg is teheted, de a színes-szagos verzióra szeptember 13-ig várnod kell. Akkor lesz ugyanis elérhető az áruházakban. Aki pedig olyan szerencsés, hogy postán megkaphatja, a következő hetekben számíthat rá. Rendelni az IKEA oldalán szeptember 6-án megjelenő regisztrációs felületen lehet.

 

Addig pedig ízelítőül néhány kép:

 


Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager, Kecskemét

Lakberendeződ a facebookon

Mobil: +36209707333

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Fotók: saját, illetve IKEA PR Gallery (regisztrált felhasználóként)

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 17 augusztus 2018 13:26
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449