TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Több mint 500 ezer forintot futott össze Kecskemét a mentősöknek!
25
2018 szept.

Több mint 500 ezer forintot futott össze Kecskemét a mentősöknek!

 

Fuss a kecskeméti mentősökért! - így biztatták a Malom Központ júniusi sportnapján a kecskemétieket. Sokan megmozdultak a városban, hozzásegítve a mentőállomást egy új bábu beszerzéséhez, amelyen az újraélesztés helyes technikájának elsajátítását tudják majd oktatni.

 

Mozdulj KI Kecskemét! #2 számokban

  • 20 különböző sportág
  • 500 futó
  • 6 helyszín
  • közel 50.000 ember
  • több mint félmillió forint

 

 

Idén a rendezvény egyik fő célja a mozgás szeretetének és ennek fontosságának hirdetésén kívül a Kecskeméti Mentőkért Alapítvány támogatása volt. Míg tavaly a nevezés ingyenes volt, úgy idén jelképes nevezési díj befizetésével a résztvevők a kecskeméti mentősökért alapítvány kasszáját gyarapították. A Malom Központ kampánya népszerű volt a futók körében, ugyanis több mint félmillió forintot sikerült összegyűjteni segítségükkel. (Az eseményen készült videót a cikk végére görgetve tekintheted meg.)

A mentőállomáson belül működik egy készségfejlesztő labor, ahol rendszeresen tartanak oktatásokat, többek közt az újraélesztés technikáiról. Ehhez különféle, ún. újraélesztési fantomot használnak, létezik belőle csecsemő, gyermek és felnőtt méretű is. Hamarosan egy gyermek újraélesztés fantommal bővülhet az eszköztár, amire már régóta vágyott a mentőállomás.

A keddi ünnepélyes átadáson Dr. Szekeres Antónia állomásvezető, Horváth Mihány megyei vezető mentőtiszt és Szép Péter Csaba, a Kecskeméti Mentőkért Alapítvány vezetője mellett szintén jelen volt jó néhány dolgozó, akik maguk is futócipőt húztak a nyári rendezvényen.

 

 

 

A Malom Központ és vezetősége egész évben folyamatos feladatának tekinti a jótékonysági, karitatív feladatok ellátását, mint például a farmergyűjtés a Vöröskereszt vezetésével, a kecskeméti kórház gyermekosztályának támogatása a Fashion reggelin résztvevő hölgyek segítségével vagy a már több éves múltra visszatekintő kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével karöltve szervezett karácsonyi jótékonysági gyűjtés, amellyel a kecskeméti mélyszegénységben élő nagycsaládosokat segítik évről évre - hamarosan idén is.

 

Mozdulj KI, Kecskemét 2019-ben is!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 25 szeptember 2018 13:26
Értékelés:
(1 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449