TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Hatékonyabb segítséget kapnak az autizmusban érintett családok Kecskeméten
16
2018 okt.

Hatékonyabb segítséget kapnak az autizmusban érintett családok Kecskeméten

 

Újabb mérföldkövéhez érkezett az Autista Gyermekekért Egyesület (AGYE) érdekvédelmi tevékenysége: az újonnan megnyílt AOSZ Info-Pontban máris bekapcsolódhatnak az érintettek abba az infokommunikációs kezdeményezésbe, amely egységes rendszerben, de egyéni igényekre szabottan segíti az autisták mindennapjait az önkiszolgálástól az önkifejezésig, egy applikáció segítségével.

 

 

 

Az Autisták Országos Szövetsége 2018. október 11-én Bács-Kiskun megyében is megnyitotta az AOSZ Info-Pont irodáját, amely az AGYE Kecskemét, Dobó körút 10. szám alatti székhelyén várja az érintetteket és érdeklődőket.

A szövetség három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy vidéki irodákat nyitva, a helyi szervezetekkel együttműködve segíti az autizmusban érintett családokat. Az AOSZ Info-Pont irodák az országos ernyőszervezet szolgáltatásait nyújtják a helyi környezetbe ágyazottan. Ezek közül is kiemelt hangsúlyt kap a szövetség „DATA: Digitális autonómia-támogatás az autizmus spektrumon" elnevezésű infokommunikációs projektjébe történő bekapcsolódás lehetőségeinek megismertetése.

 

Fotó: AOSZ Facebook oldala

 

DATA - Minden nAPPra

Az autista személyek számára akadálymentes életet biztosít az alkalmazás, vagyis a hétköznapokban való eligazodást, önkiszolgálást, önkifejezést, kapcsolatteremtést segíti.

A fejlesztés legnagyobb előnye, hogy egységes rendszerben, de egyéni igényekre szabható támogatás hozható létre, ezáltal az autista személyek, családtagjaik, az őket segítő szakemberek könnyedén és közösen állíthatják össze a felhasználó számára szükséges segítséget. A mindennapok megkönnyítése mellett a fejlesztés segíti az autista emberek szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférését is, lebontva az őket érintő akadályokat, amelyekkel számos helyzetben találkoznak életük során.

Az alkalmazás fejlesztése során az érintetteknek, családtagjaiknak, segítőiknek lehetőségük lesz tesztelni az applikációt, valamint technikai segítséget, felkészítést is kaphatnak főként az Autisták Országos Szövetségének tagszervezeteiből létrejövő AOSZ Info-Pont irodáknál - például a most megnyílt kecskemétiben.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 15 október 2018 11:27
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449