TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A kecskeméti “kis harcosokat” ünnepelték a szombati “PIC”NIK-en
17
2018 nov.

A kecskeméti “kis harcosokat” ünnepelték a szombati “PIC”NIK-en

 

Lilába öltözött családok és kórházi dolgozók töltötték meg szombat délelőtt a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiát. A Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány szervezésében tartott “PIC”NIK-en a legkisebb hősöket köszöntötték. A rendezvény szokás szerint érzelmi hullámvasút volt minden jelenlévőnek: hallottunk sikersztorit, szomorú véget ért történetet, a gyermekek kacagtak a bábszínházi előadáson, az alapítvány támogatói meghatottságtól fátyolos szemmel vették át elismerő díszokleveleiket. November 17-e 10 éve a koraszülöttek világnapja.

  

“Ti és a családjaitok vagytok a mai nap hősei, hisz ti tettétek meg azt a nagy utat a kecskeméti kórház Neonatális Intenzív Centrumától idáig, amiért most együtt ünnepelhetünk” - köszöntötte Békési Olga a koragyerekeket és szüleiket.

 

 

A 4. alkalommal megrendezett “PIC”NIK-et Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nyitotta meg. Kiemelte, az ország 21 pontján elérhető hasonló szolgáltatás és Kecskemét rendre a legjobb öt között foglal helyet.

“Nyolchetes kisbabával abszolút át tudom érezni azt az időszakot, amikor várjuk, milyen gyönyörű lesz az a picike, akinek minden lépését segítve éljük majd az életünket. Pár hónappal ezelőtt én is megkérdeztem, mikor van az a biztos pont, amikor ha világra jön a baba, akkor jó kezekbe kerül. Megnyugtattak, hogy már 24 hetesen…” - mesélte saját érintettségét, majd sok mosolyt kívánt minden gyermek arcára.

 

 

Ahhoz, hogy tényleg jó kezekbe kerüljenek az idő előtt érkező, falatnyi csecsemők, elengedhetetlen Dr. Kelemen Edit és csapata folyamatos áldozatos, empatikus munkája, amely reményt ad a családoknak, illetve a támogatók szerepvállalása a minél korszerűbb eszközök beszerzésében. Kecskemét Aranyanyuja, az alapítvány kuratóriumi elnöke könnyeivel küszködve mondta végig beszédét. Így megy ez az osztályán is, a mindennapokban: együtt sírnak, együtt nevetnek a családokkal.

 

“A betegeim lettek a példaképeim”

“Orvosként pontosan 25 évvel ezelőtt léptem át a kecskeméti kórház kapuján. Zöldfülűként kerestem valamit, ami megérint, ami sokkal több a gyógyításnál. Kerestem a példaképem, kerestem az utamat. Csak bízni tudtam abban, hogy emberként és orvosként az életet szolgálhatom. Természetesen mindig az élet írja a szabályokat, az én példaképeim pedig a betegeim lettek - azok a koraszülöttek, beteg újszülöttek és családjaik, akiktől rengeteg alázatot tanultam. Megtanultam küzdeni a leglehetetlenebb, legnehezebb helyzetekben. Megtanultam, hogy mindig eljön a holnap, de van, amikor csak a ma számít. Megtanultam, hogy csodák igenis léteznek” - mondta Dr. Kelemen Edit.

 

 

Nem minden történet zárul happy enddel

“Hiába teszünk meg mindent érte, sajnos nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogyan lenniük kellene” - kezdte történetét Szilvi, az egyik anyuka. “24 hetes terhesen egy nap arra ébredtem, hogy valami nincs rendben. 24 hét 3 napra sürgősségi császárral világra jött a kisfiam, mindössze 750 grammal. 26 napot élt.”

Szilviéket nemcsak ebben az időszakban támogatta Kelemen doktornő, hanem a későbbiekben biztatta, merjenek újból gyermeket vállalni, így ma már boldog családként élnek kisfiukkal.

 

 

Kamaszkorban sem szakad meg a kapcsolat a kórházzal

Végh Zsombor ikertestvérével 27 hetesen jött a világra. Testvére mindössze hat hetet élt, ő viszont most 13 éves, és kacérkodik az orvosi pályával, hogy ő maga is segíthessen másoknak.

“Azóta is látogatója vagyok az osztálynak, mert jól esik látni azokat az arcokat, akiknek az életemet köszönhetem. Kiemelném Kelemen Edit doktor nénit, aki a születésem első pillanatától fogta a kezem és a mai napig sem engedi el.”

 

 

“Akkora volt, mint a tenyerünk”

“Flóra 23 hét 5 napra született 490 grammal, a legkisebb súlya 390 gramm volt” - halljuk az újabb történetet. “Először minden percnek, minden órának, majd minden napnak örültünk.”

 

 

Néhány elhasznált zsebkendő után már csak a móka és kacagás volt hátra, a gyerkőcöket a Ciróka Bábszínház Max és Móric című előadása, majd a Ringató várta Csikai Ágnessel. A legtöbben díszes csillámtetoválással és arcfestéssel vagy épp valami saját kreatív alkotással tértek haza. A megéhezők pedig a Félegyházi Pékség finomságait majszolhatták.

 

Galéria:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 19 november 2018 16:34
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449