TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Mesekönyvek vigasztalják a kecskeméti kis betegeket
28
2018 nov.

Mesekönyvek vigasztalják a kecskeméti kis betegeket

 

A kecskeméti Ráday Múzeum munkatársai a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályán jártak, hogy átadják a Népmese Napja rendezvényükön, a résztvevők felajánlásaként összegyűlt 77 mesekönyvet. Az intézmény munkatársai a lábadozó gyerekek örömére egy-egy mesét el is mondtak. 

 

A kecskeméti Ráday Múzeum ebben az évben is nagy sikerrel vett részt a Népmese Napja megünneplésében. Egésznapos meseolvasó programjukon, amelyen többek között Laczkóné Pálfi Alojzia, Kriston Vízi József, Varga Nándor, Haui József, valamint Danyi Judit szerepelt meghívott mesemondóként, az olvasás és különösen a meseolvasás népszerűsítését tűzték ki célul. A rendezvényen a város iskoláiból, óvodáiból mintegy 600 kisgyermek vett részt. 

Ebben az évben a múzeum jótékonysági akcióval is kiegészítette a mesék hallgatásának örömét. Arra kérték a mesélő felnőttekek és a látogató csoportokat, hogy hozzanak magukkal egy-egy mesekönyvet a múzeumi Ládafiába, amely erre a napra Meseládává vált. Az így összegyűjtött mesekönyvekkel a kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát ajándékozták meg, hogy a beteg gyerekek is örvendezhessenek a bennük rejlő gyógyító meséknek.

 

 

2018. november 27-én délután a Ráday múzeumpedagógusai nagy könyvcsomagokkal érkeztek a kórház a Gyermekgyógyászati Osztályára, ahol Nyilas Marianna vezető ápoló és a lábadozó gyerekek már nagyon várták őket. A mesés számú – hetvenhét! – mesekönyv rögtön olvasókra talált, a gyerekek örömmel válogattak az ajándékkönyvek sokszívű kínálatában. A múzeum dolgozói, Bencsik Orsolya, Kriston-Bordi Zsuzsanna és Mikulás Kata rögtönzött meseolvasást tartottak az osztály hangulatos, sok remek játékkal, színvonalasan berendezett játszószobájában.

A gondoskodó szolgálat közepette Dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos, Nyilas Marianna vezető ápoló és munkatársaik néhány percre maguk is meghatottan osztoztak a mese varázsában.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 28 november 2018 14:42
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449