TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ 1 millió forinttal segítik a Bohémek a nélkülöző kecskeméti családokat
04
2018 dec.

1 millió forinttal segítik a Bohémek a nélkülöző kecskeméti családokat

Fotó: Banczik Róbert Fotó: Banczik Róbert

 

2018. december 2-án a kecskeméti Hírös Agórában tartotta a Bohém Ragtime Jazz Band szokásos jótékonysági koncertjét. A koncert bevételével és a cégektől és magánszemélyektől származó támogatói felajánlásokkal összesen 1.014.600 Ft-ot gyűjtöttek a Bohémek a támogatott Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány javára. A védőnők által alapított KECSAP kisgyermekes, szegénysorsú kecskeméti családoknak nyújtanak segítő kezet. Az alapítványt működtetők nap mint nap találkoznak a támogatott családokkal, akiknek szükség szerint segítenek nagybevásárlással, étellel, ruhával, karácsonyi ajándékkal, de soha nem készpénzzel.

 

Mint azt az alapítvány elnöke, Szabóné Kis Éva a koncerten elmondta, az idei karácsonyi segítségre már összegyűltek a szükséges adományok, ezért a Bohémek által gyűjtött egymillió forintból jövőre olyan kulturális programokra, kirándulásokra viszik el a rászoruló családokat, ahová maguk valószínűleg soha nem jutnának el.

A jótékonysági koncert a tavalyi évhez hasonlóan egy koncertsorozat első alkalma volt. Összesen három koncerten avatják be a jazz kulisszatitkaiba a jelenlévőket. Az első alkalommal a jazz leglényegesebb eleme, az improvizáció volt a fókuszban. AzeMeRTon- és Prima-díjas zenészek bemutatták, hogyan működik a rögtönzés, milyen a kollektív improvizáció, milyen kötöttségeket kell ismernie és milyen szabályokat kell betartania egy jazz-zenésznek, ha improvizál. A zenekar vendégeként Bolba Éva jazzénekes is fellépett, s természetesen bemutatta az énekes improvizáció sajátosságait is. A koncerten elhangzott egy teljesen új, a zenekarvezető Ittzés Tamás által a fellépés előtt írt szám is, amivel szemléltetni tudták a Bohémek, hogy valójában hogyan működik az improvizáció, hogyan születik meg egy jazz-szám a kottában rögzített minimális információk alapján.

Az est záróakkordjaként nyilvános zenés lánykérés keretében két kecskeméti swingtáncos vált jegyespárrá az ünneplő közönség előtt.A JAZZKULISSZATITKOK sorozat következő alkalma pont a jazztáncokról szól majd.

 

 

Jazz kulisszatitkok 2.: A jazztánc

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák tér 1.

Időpont: 2019. február 10., vasárnap 18 óra

 

Előadó: Bohém Ragtime Jazz Band, valamint Bulyáki Ákos és a Swing Potatoes (Pepita Tánc Egyesület)

 

Jazz kulisszatitkok 3.: Hangszerelés

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák tér 1.

Időpont: 2019. május 5., vasárnap 18 óra

 

Előadó: Ittzés Tamás és a Bohém Ragtime Jazz Band

 


Koncertenkénti belépőjegy: 3.000 Ft

Online jegyvásárlás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 04 december 2018 13:55
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449