TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Olyan volt a Kecsap-karácsony, mint egy nagy családi ünnep
18
2018 dec.

Olyan volt a Kecsap-karácsony, mint egy nagy családi ünnep

Fotó: Petróczi Réka Fotó: Petróczi Réka

 

117 gyermeknek hozta el az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány Jézuskája a vágyott ajándékot idén. A Kecsap 4. karácsonyát ünnepelte együtt a velük kapcsolatban álló családokkal. A Facebookon indított ajándékstoppolás ezúttal is rekord sebességgel működött, hála a jó szándékú és segíteni akaró felajánlóknak.

 

 

 

A hagyományokat folytatva a kicsik és nagyok együtt sütötték az illatos mézeskalácsot és az ínycsiklandó szendvicseket a Wojtyla Házban. A kézműveskedés sem maradt el: ezúttal mécsestartók kerültek ki a szorgos kezek közül.

 

 

Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, illetve a Kecsap-tagok köszöntötték a résztvevő családokat és kívántak boldog ünnepeket, majd Dr. Szabóné Csikai Ágnes, a Ringató foglalkozások vezetője gitárjával és közös énekléssel varázsolta tökéletessé a hangulatot. Leírhatatlan érzés volt látni és átélni egyaránt, ahogyan az összes jelenlévő egy kört formálva, egymás kezét fogva énekelt.

 

 

A legjobban várt pillanat azonban még csak eztán jött: az ajándékbontás. Gazdára talált egyszarvú, kisvonat, kapuskesztyű, lego, társasjáték - tátott szájak, elpirult orcácskák, örömtől bezsongott, kalimpáló lábacskák és fátyolos szemek kíséretében.

 

 

A közös ünneplés a készített finomságok elfogyasztásával és kellemes beszélgetéssel zárult. A jótékonyság azonban nem ér itt véget, Boronkay Péter paralimpikon idén is megtartja jó szokását, amikor is párjával, Katával moziba látogatnak egy csapat gyerkőccel.

 

 

A Kecskeméti NKSE – Kispest NKK bajnoki mérkőzése előtt, december elején tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószereket gyűjtöttek az alapítvány tagjai. Mindkét kézilabdacsapat beszállt a kezdeményezésbe, így karácsony előtt még családonként két szatyor háztartási cikket tudnak szétosztani a rászorulók közt. Emellett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. jóvoltából 6 családot tűzifával is el tud látni a védőnőkből verbuválódott alapítvány.

 

Galéria:

 

Fotók: Petróczi Réka

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449