TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Jó néhány libabőrös pillanatot okozott a kecskemétieknek Szekeres Adrien

22
2018 dec.

Jó néhány libabőrös pillanatot okozott a kecskemétieknek Szekeres Adrien

Fotó: Petróczi Réka Fotó: Petróczi Réka

 

Immár hagyománnyá vált Kecskeméten, hogy Szekeres Adrien és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar varázslatos estéje hangolja a lelkünket karácsonyra. Az énekesnő ezúttal kétszer is elénekelte ünnepi dalokkal fűszerezett repertoárját. Délutáni fellépésére száz ajándékjegyet osztott szét: az SOS falu és az Autista Gyermekekért Egyesület gyerekeit és hozzátartozóit örvendeztette meg. Őket a koncert után szeretetvendégség várta a Piroska szörpök és a Félegyházi Pékség finomságaival.

 

 

 

Adrien szokásához híven stílusokon átívelve hatott az érzékszerveinkre az est folyamán: válogatott szólódalaiból, felcsendült tehát többek közt a Menedék, a Kicsi szív, az Olyan mint te és a Híd a folyót és természetesen kedvenc karácsonyi dalaiból szintén hozott nekünk, de nem maradt a közönség adósa áriával sem. Adrien léleksimogató hangja, a pop- és a szimfonikus zenekar különleges összhatása és Kis Gábor - Adrien férje, zeneszerzője, zenei producere - élő játéka eggyé olvadt össze a dalokban.

 

 

A szentesi Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány ugyancsak összeforrt Adrien nevével, ezúttal azonban nem a beteg gyermekek léptek színpadra az énekesnővel, hanem azok a fiatalok, akik immár maguk is segítik az alapítvány színeiben a kórházban lévő kis betegek gyógyulását. A duettjükben megszólaló, karácsonykor kihagyhatatlan Leonard Cohen-féle Hallelujah című dalt, illetve a Jobb világot nem lehetett könnyek nélkül végighallgatni.

 

 

Adrien többször is megénekeltette a közönséget, hogy biztosra menjen, mindenki beénekel karácsonyra, hogy aztán kristálytisztán csengjen otthon is a Mennyből az angyal. Hitvallása, hogy kell az embernek egy kapaszkodó, ami elűzi a bánatot, a mindennapi feszültséget: ez a művészet, legyen szó például irodalomról vagy zenéről. Szerintünk az ő dalaiban egyesül a kettő, így őt hallgatva dupla erővel üthetjük ki a negatív gondolatokat.

Adrien egész lényéből békesség, szeretet és nyugodtság árad. Igyekeztünk ezeket elraktározni a szívünkben, mert ettől szebb ajándékot nem is kaphattunk volna karácsonyra.

 

 

Köszönjük, ha Te is segíted a rákos beteg és gyógyulófélben lévő gyermekek zenei tanulmányait:

 

Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány

  • Adószám: 18274130-1-06
  • Az alapítvány számlaszáma:10402836-50526590-65751015

 

Galéria:

 

Fotók: Petróczi Réka

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 22 december 2018 13:03
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449