TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Az utca művésze, aki csipkével dobja fel a városokat

25
2019 febr.

Az utca művésze, aki csipkével dobja fel a városokat

 

Eljátszottunk a gondolattal, milyen lenne, ha NeSpoon lengyel street art művész Kecskeméten járna. A művésznő világszerte csipkével dekorálja a városokat, a tűzfalakat, a homlokzatokat, a téglafalakat, a kerítéseket, a buszmegállókat. Dolgozott már Svédországban, Norvégiában, Spanyolországban és Németországban is. A városok helyi csipkemintáit tanulmányozza, majd azokat festi fel különböző épületek falaira. Kiskunhalast is megörvendeztette már az utcai művészettel, a kiskunhalasi Csipke Múzeum mellett található Erdei téri társasház falára 2015. május 20-án Halasi csipkét ábrázoló óriásfestményt festett a lengyel alkotónő. 

 

Társasházi csipkecsoda Kiskunhalason

Fotó: MTI - Ujváry Sándor

 

Egy 1935-ös tervezésű, valódi halasi csipke alapján készült el Magyarország legnagyobb csipkéje. NeSpoon egy több mint 11 méter széles és majdnem 17 méter magas falat festett meg segítőjével, akivel 5 napig dolgoztak az állványzaton.

Nekünk nagyon bejön, Kecskeméten is szívesen viszontlátnánk NeSpoon utcai művészetét!

 

 

Kecskeméten üvegablak készült!

A város 650. évfordulójának kapcsán tavaly októberben elkészült Kecskemét első dekorációs falfestése, amely a Kik-For irodaház Csányi János krt. 14. szám alatti épület tűzfalát díszíti. A Neopaint Works alkotógárdája a szecessziós főtér közelsége miatt a Világörökség várományosi listáján szereplő, Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett Városháza dísztermének egyik gyönyörű üvegablakát idéző motívumát jelenítette meg a falon.

Az egyetlen köztéri street art alkotást reméljük, még sok másik követi majd, ötleteljetek velünk!

 

Csipkébe borult közterek NeSpoon keze nyomán

 

NeSpoon az Instagramon

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 25 február 2019 17:04
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449