TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Tudtad? A kecskeméti MOL-kúton is van mikrochip-leolvasó, hogy hazakerüljenek a szökött kutyusok

19
2019 febr.

Tudtad? A kecskeméti MOL-kúton is van mikrochip-leolvasó, hogy hazakerüljenek a szökött kutyusok

 

A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tavaly 50 töltőállomásán helyezett ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Kecskeméten is le tudjuk olvastatni ingyen az elveszett négylábúak chipjét!

 

 

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon kb. 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók. A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához.

 

 

A MOL mintegy 450 hazai töltőállomására egyébként négylábú családtagjaink is betérhetnek. Ha pedig valaki kóborló kutyát talál, az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kedvencek gazdáival. Kecskeméten a Békéscsabai úton lévő töltőállomáson működik a szolgáltatás.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája a MOL töltőállomásainak csatlakozásával immár 120-ra bővült, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában. Az alkalmazás ITT tölthető le. Nem csupán kutyakeresőként működik, számos egyéb hasznos funkciót találunk benne, például elsajátíthatjuk a kutyaelsősegély legfontosabb tudnivalóit vagy böngészhetünk kutyabarát éttermek, szállások és kutyafuttatók között is, így szinte kötelező app minden gazdi telefonján! 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449