TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Vajon a pécsi Havi-hegyi mandulafa nyeri az Európai Év Fája címet? A te szavazatodon is múlik!

20
2019 febr.

Vajon a pécsi Havi-hegyi mandulafa nyeri az Európai Év Fája címet? A te szavazatodon is múlik!

 

Jó esélyekkel indul a hazai jelölt az Európai Év Fája versenyben. 15 ország fái vetélkednek egymással idén, így a győzelemhez ismét minden támogatásra szükség van. A pécsi mandulára már több mint 25800 szavazat érkezett, amivel pillanatnyilag második helyen áll a megméretésben.

 

 

Európai Év Fája verseny

 

A szavazás menete:

  • A honlapon válaszd a magyar fát és szavazz rá! 
  • Ekkor egy jóváhagyó levelet küldenek az általad megadott e-mail-címre. Ha megérkezik a visszaigazolásod, szavazatod érvényessé válik.
  • Határidő: 2019. február 28.

 

Az Európai Év Fája verseny immár kilenc éve hívja fel a figyelmet a fák és az emberek, a természet és a közösségek kapcsolatára, illetve a fáknak Európa kulturális és természeti örökségében betöltött szerepére és jelentőségére.

Magyarországot idén egy csavarodott törzsű, több mint százéves mandulafa képviseli, amely a pécsi Havi-hegyen áll. 2018 októberében 4779 szavazattal lett a hazai Év Fája cím birtokosa. A pécsi Havas Boldogasszony templom mellett álló fa mandulavirágzás idején csodás látványt nyújt az arra látogatóknak.

 

 

Akárcsak az elmúlt két évben, idén is két fára szavazhat mindenki. Nem lesz könnyű választani – a hazai jelölt 14 versenytársa között megtalálhatjuk például a korzikai paratölgyet, melynek törzse egy szárnyát kiterjesztő ragadozó madárra emlékeztet, vagy a gubeci hársfát, mely Horvátország több mint 500 éves fája.

A szavazatok számának alakulását február 22-ig lehet majd követni, az eredményt pedig március 19-én a brüsszeli díjátadón hozzák nyilvánosságra a szervezők.

A nemzetközi versenyt az Environmental Partnership Association (EPA, Környezeti Partnerség Egyesület) szervezi, a magyar fordulót pedig a hat alapítványt tömörítő EPA magyar tagja, az Ökotárs Alapítvány. A mozgalomban évente több százezren vesznek részt, a versengő országok száma a kezdetek óta 5-ről 13-ra emelkedett, de folyamatosan várják a további csatlakozó is országokat Európából.

Ezidáig összesen 3 alkalommal nyerte el magyar fa az Európai Év Fája címet.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449