TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Mogyoró kutya és a Gyógyító Bocsok „rendeltek” a Béke Iskolában
27
2019 febr.

Mogyoró kutya és a Gyógyító Bocsok „rendeltek” a Béke Iskolában


A 6 hónapos mentőkutya, Mogyoró a Gyógyító Bocsokkal tartott szerdán a Béke Iskola második osztályos tanulóihoz. A Bács-Kiskun Megyei Kórház csapata játékos formában mutatta be a kicsiknek a gyógyító tevékenységet.

 

 

 

A gyerekek nagyon készültek, mindenki hozta otthonról saját plüss kedvencét, hogy azokat közösen gyógyíthassák meg. Ehhez először beöltöztek műtősruhába, illetve orvosi köpenyt, maszkot és sapkát húztak, majd nekiálltak a komoly munkának.

 

 

Dr. Bozóki Boglárka gyermekorvos, Dr. Cseh Dóra szájsebész, Dr. Tankóné Kiss Gabriella gyógyfoglalkoztató, a kecskeméti kórház munkatársai és Trencsényi Péter, katonai mentős, Mogyoró gazdája mutatta meg a gyerekeknek a különböző orvosi eszközöket, többek között a láz- és vérnyomásmérőt, az infúziót, a fecskendőket, az oxigénmaszkot. Mindezeket ki is próbálhatták egymáson és plüssállataikon.

 

 

Megismerkedhettek az emberi szervekkel, csontokkal, megtanulták a helyes szájhigiéniát, részesei lehettek egy műtétnek, illetve lázat, pulzust és vérnyomást mértek.

 

 

Az igazi izgalom számukra a foglalkozás végén Mogyoró kutya és Peti látványos bemutatója volt.

 

 

A „Gyógyító Bocsok” egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvosok, egészségügyi szakemberek segítségével játszanak el egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek plüssjátékát meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál, illetve a kórházban történik, az korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi.

 

 

A program segítségével elsősorban a gyermekek kórháztól, orvosoktól való félelmét szeretnék csökkenteni. Az óvodások, kisiskolások játszva tapasztalhatják meg, hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat. Emellett közvetlen kapcsolatba kerülnek a gyermeki szemmel talán félelmetesnek tűnő orvosi eszközökkel, kipróbálhatják, felvehetik azokat.

 

 

A Gyógyító Bocsok orvosokból, mentőápolókból, egészségügyi szakdolgozókból áll. A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és az Oktomed alternatív mentőszolgálat közösen támogatja a csapat munkáját.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 27 február 2019 20:15
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449