TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Mutatunk egy kihívást, ami nagyon jót tenne Kecskemétnek!

20
2019 márc.

Mutatunk egy kihívást, ami nagyon jót tenne Kecskemétnek!

 

Zömében a fejünket fogva, szégyenkezve az emberi butaságon, elkerekedett szemmel vesszük tudomásul: már megint egy újabb kihívás terjed a közösségi médiában. A napokban a #trashtag keltette fel a figyelmünket, de csupa jó értelemben! Ez végre tényleg egy követendő példa, aminek rendkívül örülünk, ha vírusszerűen szétterjed a világban! Bízunk benne, hogy Kecskeméten is sokan belevágnak!

 

 

Nemrég bizonyára mindenki legalább 10 ismerősénél vagy általa követett oldalnál szemügyre vehette, ki mennyit öregedett 10 év alatt. Nekünk rögvest az jutott eszünkbe, vajon a tömegesen feltöltött előtte-utána képek nem landolnak-e egy öregedést szimuláló szoftver fejlesztőinél, akiknek így önként, dalolva és persze ellenszolgáltatás nélkül toljuk a szekerüket. Épp ezért mi ebből (is) kimaradtunk inkább. Aztán megjelentek a környezetünk, élővilágunk pusztulását szemléltető előtte-utána fotók - a korallzátonyos képpel tuti, hogy mindenki találkozott. Ezen a ponton úgy éreztük, mégis kapott valami értelmet ez a játék. Most viszont már kimondottan lelkesen figyeljük, mibe csapott át a kezdeményezés!

 

Fotó: Byron Roman Facebook oldala

 

#TrashTag Challenge - a legmenőbb kihívás!

 

A Forbes szerint a kihívás még 2015-ben indult az UCO Gear nevű cégtől, de aztán feledésbe merült egészen mostanáig, amikor is egy Byron Roman nevű fiatalember lőtt egy előtte-utána fotót magáról és az általa megtisztított területről.

A megmozdulás lényege, hogy az embereket arra biztassa, fogjanak össze, tegyenek környezetükért, szépítsék meg lakóhelyüket és mindezt dokumentálják egy összehasonlító képpel. Innen kapta a nevét a kihívás: a trash jelentése szemét, ezt vonták össze a jól ismert hashtaggel, azaz a kettőskereszttel, amely segítségével kulcsszavakat adhatunk a közösségi médiás posztjainkhoz - ezek aztán követhetők, kereshetők.

Byron eredetileg az “unatkozó tiniknek” címezte posztját, de végül minden korosztályt megfogott vele. Nem mellesleg 332 ezer megosztásnál és 101 ezer reakciónál jár a bejegyzés. És még hirdetnie sem kellett…

 

Mi is buzdítunk mindenkit, hogy lendüljön akcióba, akár az épp a héten zajló TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalom keretében. A weboldalon található térkép segítségével mindenki megkeresheti a lakóhelyéhez legközelebb eső nyílt találkozási pontot. Kecskeméten is több ízben szedik a szemetet az önkéntesek.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 20 március 2019 22:39
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449