TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Senki nem úszta meg szárazon a vízzel zenélést a Leskowsky Hangszergyűjteményben
21
2019 márc.

Senki nem úszta meg szárazon a vízzel zenélést a Leskowsky Hangszergyűjteményben

 

Kecskemét bővelkedik a rendhagyó tanóra lehetőségeiből, most épp a Szent Imre Katolikus Általános Iskola hatodikosai ismerkedhettek meg a víz és a zene kapcsolatával a Leskowsky Hangszergyűjteményben. Az apropót a víz világnapja szolgáltatta.

 

 

Az intézmény diákjainak egy pályázat keretében nyílik lehetőségük rendhagyó tanórákon részt venni a Hangszergyűjteményben: első alkalommal megismerkedtek a hangszerekkel, majd gospellel hangolódtak a karácsonyra, most pedig a víz világnapját ünnepelték az impozáns kiállítóteremben.

 

 

Szilágyi Áron, a gyűjtemény vezetője tanár úrrá avanzsált, és fizikát, kémiát, földrajzot, no, és persze a zenét ötvözve ismertette meg a diákokkal a víz izgalmas tulajdonságait. Meghallgatták, hogyan zenélnek vízzel a vanuatui hölgyek, játszottak hangfelismerősdit, szóba került a környezetvédelem, majd kézbe vehették a vízzel működtetett, illetve a víz vagy a természet hangjait utánzó hangszereket: esőbotok, aquafon, tibeti hangtálak, madársíp, handpan és óceándob szólaltak meg.

 

 

Áron ugyancsak megmutatta, hogyan lehet otthon is könnyedén hangszert kreálni: elég hozzá egy vízzel töltött PET palack vagy pohár. A házi készítésű hangszereket aztán a hangológéppel is letesztelték.

 

 

Végül mindenki tartott a kezében valamilyen hangszert, így összeállt a rögtönzött kórus, amely rögtön stúdióban érezhette magát, Áron ugyanis rögzítette minden megszólaltatott hangszer hangját, a kész kórusművet pedig minden lelkes résztvevő megkapja majd emlékbe.

A diákok részéről felmerült egy egész napos látogatás a Hangszergyűjteményben, akár már a következő napra beiktatva. Az biztos, hogy unalomnak akkor sem lenne nyoma.

 

Galéria:

 

Fotók: Trendalelke.hu

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 21 március 2019 21:45
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449