TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Most pénteken indul a kecskeméti Slow Food Termelői Piac, nejlonzacsimentesen!

25
2019 márc.

Most pénteken indul a kecskeméti Slow Food Termelői Piac, nejlonzacsimentesen!

 

Ha te is alig vártad már, hogy még több olyan terméket tudj Kecskeméten beszerezni, amelyek nem ártanak a környezetnek, közvetlenül a termelőtől elérhetők és egészségesebbek a szupermarketben megvásárolható társaiknál, akkor a Slow Food Termelői Piac lesz a kedvenc lelőhelyed! Persze semmi akadálya, hogy te magad is árusítsd ott házi készítésű vagy termelésű portékád!

 

 

 

Slow Food Termelői Piac

 

Helyszín: Budai utcai Piaccsarnok szabadtéri részének hátsó felén

Időpont: minden hónap utolsó péntekjén, 6.00 – 14.00 (május 1-től: 5.30 – 14.00)

Első alkalom: 2019. március 29. (péntek)

 

A „Slow Food Termelői Piac” termelők jelentkezését várja. A résztvevőkkel kapcsolatos előírások a következők:

Csak olyan gazdálkodók és kézműves termelők/előállítók jelenhetnek meg ezen a piacon, akik közvetlenül maguk termesztik, tenyésztik vagy állítják elő az ott árusított élelmet. Közvetítők részvétele nem engedélyezett.

A termelőknek fenntartható mezőgazdasági gyakorlatot kell folytatniuk, be kell tartaniuk az állat-jólét szabályait, és - ahol csak lehetséges - védeniük kell a biológiai sokféleséget.

Kis számban engedélyezhető olyan termelők/előállítók és kézművesek részvétele, akik a saját olyan nem-élelem jellegű termékeiket (amelyeknek egyébként szintén meg kell felelniük a fent vázolt feltételeknek) árusítják, mint pl. textil áruk, kerámia, magvak és palánták.

Csak olyan termékek jelenhetnek meg, amelyeket természetes és hagyományos, a környezetet tiszteletben tartó módon állítanak elő.

 

 

Mivel ennek a piacnak jelentős környezeti nevelő, tudatformáló célja is van, ezért kiemelten fontos, hogy a piacon a lehető kevesebb hulladék keletkezzék, a hulladék elhelyezése megfelelő módon történjék (szelektív hulladékgyűjtés), az újrafeldolgozásra (recycling) és energiatakarékosságra helyezve a fő hangsúlyt. Pl. nylonzacskók használata ezen a piacon nem engedélyezett.

Az áraknak tisztességesnek, átláthatónak és igazolhatóan indokoltnak kell lenniük.

A résztvevő termelőket rendszeresen ellenőrizni fogják, hogy mindenben megfelelnek-e a Slow Food által előírt elvárásoknak.

Árusító asztalt és - korlátozott számban - kékfestő terítőt biztosítanak, de kérik a termelőket, hogy ők is gondoskodjanak dekorációs elemekről, továbbá ruházatuk is megfelelő legyen.

 

Az Intézmény- és Piacfenntartó Egyesület elérhetőségei:

  • 06-76-503-210, 06-76-503-220
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 25 március 2019 18:39
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449