TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Add ajándékba Kecskemét múltját, jelenét és jövőjét!
28
2019 márc.

Add ajándékba Kecskemét múltját, jelenét és jövőjét!

 

Ha ízig-vérig kecskeméti ajándékot vinnél vendégségbe, amivel elbüszkélkedhetsz lakóhelyed szépségeivel és nagyságaival, akkor A 650 éves város - Kecskemét régen és ma című album tökéletes választás. No, és persze minden kecskemétinél illendő helyet kapnia a könyvespolcon. Mi már átlapoztuk, megszerettük a hangulatát és a lendületét, itt ugyanis a megszokott leírások épületleírások helyett érdekes párhuzamokat vélhetünk felfedezni a város múltja, jelene és jövője között.

 

 

A 650 éves város - Kecskemét régen és ma

 

  • Gong Rádió Kft., 2018
  • Írta, szerkesztette és az ismertető szövegeket gondozta: Lovas Dániel
  • Fotók és képszerkesztés: Király László György, Öveges László, Walter Péter
  • Fotók: Banczik Róbert, Borsos Szilárd, Burits Pál, Sipiczki Sándor, Szász András, Ujvári Sándor
  • Megvásárolható: Gong Rádió, Petőfi Sándor utca 1/B, 8. em.
  • Ára: 4990 Ft

 

A várossá nyilvánítás 650. évfordulójára, a 2018-as jubileumi év jelképes összegzéseként jelent meg Kecskemét legfrissebb képeskönyve.

A kemény borítású kötet több száz látványos képpel mutatja be a város történetét, kulturális értékeit és lakóinak mindennapi életét.

 

 

Az aranykortól, vagyis a huszadik század fordulójától - amikor is virágzott a bor-, gyümölcs- és élőállat-export, valamint itt működött nyaranta az ország legnagyobb barackpiaca - eljutunk az albumot lapozgatva a jelenig, amikor a csúcstechnológia, a gépkocsigyártás és kereskedelem, az élelmiszeripar és az agrárium formálják a város gazdasági életét.

 

 

Nyomon követhetjük az urbanizáció hatására átalakult városképet. Kiemelt helyet kaptak az ország egyik legszebb főterének nagymúltú templomai és nemzetközi hírű, szecessziós épületremekei. A város jeles szülötteinek emlékhelyeit is bemutatja a könyv, Katona Józseftől Kodály Zoltánig.

 

 

A kulturális értékek - zene, színjátszás, néptánc - mellett szerepelnek a 21. századi Kecskemét arculatát meghatározó oktatási és tudományos intézmények, az ikonikus épületek, szobrok és emlékművek és a várost legjobban felpezsdítő események, mint például a Múzeumok éjszakája vagy a Csiperó. Olvashatunk számos helyről, intézményről, amelyek még színesebbé tették Kecskemét mindennapjait, a Planetáriumtól a repülőbázisig, a Szabadidőközponttól a Vadaskertig.

A fotóalbum magyar-angol-német nyelvű.

 

 

A könyvhöz kapcsolódóan, a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat beszélgetést tartott csütörtökön a Kecskemét szellemi öröksége c. sorozatában Öveges László főépítész és fotóművész, valamint dr. Lovas Dániel közreműködésével.

“Itt nem egy könyvről van szó, hanem Kecskemét szellemi örökségének egy foglalatáról. Ennek a városnak ugyanis van kulturális, szellemi öröksége! Óvjuk és legyünk büszkék rá!” - hangsúlyozta Öveges László a beszélgetés alkalmával.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 28 március 2019 21:30
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449