TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Hogyan változott a városkép az évszázadok során? Kecskemét Város Atlasza válaszol
29
2019 márc.

Hogyan változott a városkép az évszázadok során? Kecskemét Város Atlasza válaszol

 

Neked is eszedbe jut olykor a városban bóklászva, régen vajon milyen lehetett Kecskemét? Hogyan futottak az utcák? Mikor építették ide ezt a házat? Mi lehetett itt korábban, több száz évvel ezelőtt? Ilyen kérdésekrefelel a frissen megjelent Kecskemét Város Atlasza, amely felidézi a város fejlődésének szakaszait és térképekkel szemlélteti azokat.

 

 

Az atlaszban amellett, hogy számos térképet áttanulmányozhatunk, két kísérőfüzetben passzíthatjuk hozzájuk a felhalmozódott tudásanyagot: a tanulmánykötet napjainkig végig veszi a város helyrajzi fejlődését, az adattár pedig 1945-ig szolgáltat böngésznivalót.

 

 

Az Európai Várostörténeti Atlasz című kutatási programon belül készült munka összeállítása dr. Sárosi Edit nevéhez fűződik. Kecskemét atlasza a Magyar Várostörténeti Atlasz sorozat 7. kötete. Az atlaszok felépítése egységes szerkezetet követ, alkalmazkodva az európai sorozat gyakorlatához, ugyanis immár 18 ország több mint 500 városáról jelent meg hasonló gyűjtemény Németországtól Horvátországig. Mostantól Kecskemét hírét is viszi az atlasz nemzetközi porondon!

 

 

Ismeretterjesztő, számos adatot tartalmaz a gyűjtemény, így tudósok, történészek, tanárok egyaránt tudnak belőle dolgozni, ám mégsem száraz szövegen keresztül ismerhetjük meg városunk történetét, gazdasági és társadalmi fejlődését, tehát városlakóként éppúgy érdekes lapozgatnivaló.

 

 

A kutatási program további célkitűzései között szerepel, hogy interaktív digitális térképeket is közzé tegyenek. A honlapjukon már most számos tanulmány és érdekesség olvasható, például dr. Sárosi Edit gyűjtése és írása A kecskeméti piactér és vásártér történeti helyrajza címmel.

A magyar-angol nyelven íródott Atlasz a Cifrapalotában kapható, ára 5000 Forint.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 29 március 2019 21:12
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449