TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Melyik lesz a kedvenc darabod? Íme a Katona József Színház új évadának repertoárja

17
2019 ápr.

Melyik lesz a kedvenc darabod? Íme a Katona József Színház új évadának repertoárja

 

Szerkesztőségként és mint színházszerető közönség egyaránt izgalommal várjuk minden évben az új színházi évad sajtótájékoztatóját. Társasjáték. Együtt hozzuk létre a csodát! szlogennel indul a 2019/2020-as évad a kecskeméti Katona József Színházban, 13 új bemutatóval, 9 különböző műfajjal és 4 játszóhellyel várják a nézőket a teátrumban. Az új előadásokat Cseke Péter direktor ismertette, Réczei Tamás művészeti vezető pedig elárulta nekünk egy-egy darab főszereplőinek a nevét is - természetesen a teljes szereposztásra még várnunk kell.

 

 

Nem is csigázunk tovább, íme, milyen színes a 2019/20-as évad kínálata:

 

A világhírre törekvő gyilkos asszonyokról szóló, fülbemászó slágerekben gazdag, Chicago című musical-lel indul a színházi évad, amelyet a szakmai- és közönségsikernek örvendő rendező, Béres Attila állít színpadra. A főszerepben Dobó Enikőt láthatjuk, illetve a Cseke-osztályból Szabó Dorottya egyetemi hallgatót is egy nagy szerepben ismerheti meg a kecskeméti közönség.

2019 kerek évfordulója a rendszerváltozásnak, ebből az alkalomból kerül színre október 23-i díszbemutatóként, Cseke Péter rendezésében, Schwajda György, Ballada a 301-es parcella bolondjáról címet viselő példázata.

A szilveszteri bemutató, egy a hollywoodi filmeseket is megihlető, édes-bús magyar klasszikus, az Illatszertár, amelyet a Mohácsi-testvérek átiratában élvezhet majd a kecskeméti közönség.

Továbbra is a Katona József Színházban és bérletben marad a Kecskemét City Balett bemutatója, amelyben az orosz lélek rezdülései elevenednek meg, az Anna Karenina táncelőadás produkciójában, Barta Dóra rendezésében. Az előadás zenei gerincét Beethoven és Michael Nyman csodálatos szerzeményei szolgáltatják majd.

 

 

Meglepő játszóhelyen biztosítanak helyszínt egy különleges darabnak!

Bár a Katona József Színházban, azonban egy új és különleges játszóhelyen biztosítanak helyszínt egy különleges darabnak. Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból színjátéka egy házasság évtizedeinek különböző stációit mutatja be, amelyet a színház legfelső emeleti erkélyfolyosóján mutatnak be Réczei Tamás rendezésében; exkluzív szándékkal, nem szokványos játékidőpontokkal, hogy egy új színt hozzanak a város kulturális életébe. Pál Attilának ez egy igazi színészi jutalomjáték 60. születésnapja alkalmából, a partnere Danyi Judit lesz.

Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére bemutatója zárja a nagyszínházi premierek sorát. A világhírű regény és film színpadi változata, remek színészi alakításokra ad majd alkalmat, egyben visszatérési lehetőséget a Kecskeméten sok sikert megélt rendező, Bagó Bertalannak.

A gyermek és családi bérletek első produkciójaként a mesés kelet világát hozza el az Aladdin és a csodalámpa, majd a Péter és a farkas izgalmas kalandjait ismerhetik meg a színházba érkezők, Réczei Tamás rendezésében.

 

A Kelemen László Kamaraszínházban három bemutatót tartanak:

Szigligeti Ede, Liliomfi című zenés népszínművét Kocsis Pál állítja színpadra.

Ezt követően Andrew Bergman: Társasjáték New Yorkban című komédiáját láthatja a nagyérdemű, ahol egy New York-i, művészkörökben forgolódó házaspár gondtalan életébe pillanthatunk bele, egészen addig, amikor egy napon betoppan hozzájuk a feleség nővére, Trudy, és férje, Martin, akik közlik, hogy Buffalóba kell utazniuk, hogy botrányos életet élő lányukat jobb belátásra bírják. Fokozza a helyzetet, hogy a két nő anyja is a házba költözik, majd felbukkan egy világhírű festőművész… Komikumban nem lesz hiány! A házaspárt Dunai Tamás és Sára Bernadette alakítja

Ifjúsági előadás készül az idősebb iskolás korosztály számára, Madách Imre: Az ember tragédiája „junior” címmel állítja színpadra a klasszikust Cseke Péter.

 

A Ruszt József Stúdió Színház két bemutató helyszínéül szolgál:

Eugene O’Neill: Amerikai Elektra mítoszát a magyar színházi formanyelv egyik megújítója, Horváth Csaba állítja színre.

A második bemutató pedig Elżbieta Chowaniec lengyel írónő drámája, egy lengyelországi család négy generációjának női tagjairól szól majd, Gardénia címmel, Markó Róbert rendezésében.

 

 

Továbbra is műsoron marad:

  • a kultúrmisszióként vállalt és nagy sikerrel futó tantermi előadás, az Osztályelső;
  • az előző évad operettdarabja, az Állami áruház, immár a nagyszínpadon
  • és a minden lélekre ható A pillangók szabadok színmű, a Ruszt Stúdió Színházban.

 

Ami a társulatot illeti, egyetlen színésztől kell búcsúznunk: Zayzon Zsolt a budapesti Thália Színházba szerződött.

 

 

Idén a szokásosnál hamarabb indul az előbérletezés!

 

2019. április 30-tól lesz lehetőség megújítani a bérleteket. A régi bérlők helyeit június 21-ig tartják. Az előbérletezés időszakában minden teljes árú ’5+1’ típusú bérletet 10%-os kedvezménnyel lehet megváltani, kivételt képeznek a páholyok és a Katona József bérlet. A legolcsóbb felnőtt bérlet már 6750 Ft-tól elérhető. A szabad helyekre augusztus 21-től kezdi meg a Jegyiroda a bérletárusítást.

Most először előbérletezési akciót kínál a színház a gyermekbérletekre is: 10% kedvezmény jár június 21-ig, így a gyermekbérletek 2300 Ft-tól elérhetőek. A legtöbb bérletet váltó intézmény pedig „repülő” szőnyeget kap ajándékba.

 

 

A színházi élmény mindenkinek jár!

 

A műsor ismertetésén túl Cseke Péter igazgató úr beszélt a színház társadalmi felelősségvállalásáról, és megerősítette, hogy a #szinhaziangyalvagyok program a kulturális misszió mellett továbbra is fontos küldetési pillér marad, ennek keretében minden hónapban ingyenesen biztosít a színház 50-100 főnek szóló belépőjegyet, amelyhez továbbra is várják a közreműködést és ajánlásokat. A következő évadban is vendégül lát 500 roma származású, hátrányos helyzetű gyereket a színház, 10-12 Kecskemét környéki kistelepülésről. Ez a jótékonykodás immár 5. éve valósul majd meg a tervek szerint. A kezdeményezésnek óriási sikere van, minden évben élményekkel gazdagodva mesélik a látottakat a gyerekek. A települések polgármesterei segítenek a családok méltányos kiválasztásában, valamint a teátrumba történő utaztatásuk biztosításában és megszervezésében is.

Természetesen folytatódnak a városi életet érintő egyéb színházi kulturális tevékenységek is: az előadások értelmezését segítő Nulladik óra, a Mű-érték és Műérték kurzus, valamint a város hírnevét is népszerűsítő Színművészeti Egyetemek Találkozója Fesztivál, amit jövőre 11. alkalommal rendeznének meg.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 17 április 2019 14:17
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449