TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Zajlik az élet a Kecskeméti Vadaskertben: kölyökrókákat mentettek, ikerpárral bővült a makicsalád
02
2019 máj.

Zajlik az élet a Kecskeméti Vadaskertben: kölyökrókákat mentettek, ikerpárral bővült a makicsaládLassan olyan a Kecskeméti Vadaskert munkatársainak élete, mint a Vészhelyzet orvosainak. Újabb állatmentésre kérték fel őket, közben pedig egészséges gyűrűsfarkú maki ikerpár is született. A hétvégén akár be is pillanthatunk a család életébe.


Nemrég valaki a főtéri Békás-kútnál hagyott egy mocsári teknőst, amely nagy szerencséjére és egy önkéntesnek hála időben jó kezekbe került. A Vadaskert átmeneti otthon nyújt csak neki, a Kiskunsági Nemzeti Park területén a szakemberek visszahelyezik természetes élőhelyére a mérsékelten fenyegetettnek minősülő, hazánk egyetlen őshonos teknősfajának pórul járt példányát.

 

 

A mocsári teknős mentését követően rókakölykök segítésére siettek a Kecskeméti Vadaskert munkatársai 2019. április 30-án. Az Állatkerthez közeli déli iparterületen csatornába esett két kisrókát szakszerűen kiemelték és egészségi állapotuk felmérése után szabadon engedték őket.

 

 

Ugyanezen a napon egészséges gyűrűsfarkú maki ikerpár született az Állatkertben, az anya és kicsinyei is jól vannak! Az egész család látható a makik házában vagy a külső kifutójukban.

 

 

Szépen szaporodik a Vadaskert családja, Nagycsütörtök reggelére egy hófehér lámacsikó született, az anya és kicsinye is jól vannak. A ritka színváltozatú csikó fél órán belül lábra állt, egy óra múlva pedig már vígan szökdécselt a kifutóban, miközben a lámacsapat féltve követte új családtagjukat. A különleges csöppség szintén látható a Vadaskert lámakifutójában!

 

Anyák napja a Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2019. május 5.

 

Anyák Napja alkalmából 2019. május 5-én (vasárnap) az Anyukák 800,- Ft., a Nagymamák 300,- Ft. értékű kedvezményes jeggyel látogathatják az Állatkertet!

Hétvégi látványetetések:

  • 10:30-11:00 Főszerepben: az állatok és gondozóik!
    örvös medvék, rézusz makákók, csacsik látványetetése
  • 14:30-15:00 Főszerepben: az állatok és gondozóik!
    ázsiai törpe vidrák, vízi teknősök, lámák látványetetése

 

További hétvégi programok

 

Fogadjátok örökbe a kedvenc vadaskerti lakótokat!

 

Az örökbefogadás alsó összege 5.000 Ft. Ennél nagyobb összeg befizetése is lehetséges, melyet a Vadaskert pénztárában vagy postai csekken lehet megtenni. Egy állatfajt többen is örökbefogadhatnak. 10.000 Ft összegű befizetéstől réztáblát helyeznek ki az örökbefogadó nevével és az örökbefogadás időtartamával az állat kifutója mellett. Az örökbefogadás egy évre szól, melyről oklevelet is adnak. Az örökbefogadás egyben támogatás az állatkertnek.

Kapcsolat: Kecskemét, Műkert 1., honlap, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/320-121

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 02 máj. 2019 17:25
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449