TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Idén is versenybe szállhatnak a kecskemétiek a legszebb konyhakert címért

09
2019 máj.

Idén is versenybe szállhatnak a kecskemétiek a legszebb konyhakert címért

 

Már készül Kecskemét újabb közösségi kertje, ami ékes bizonyítéka, hogy a nagyvárosiaknak is kedvelt hobbija a kertészkedés. Nincs is annál jobb, mint a saját kezünk munkája nyomán termesztett finomságokból főzni, egész más az ízélmény, mintha a szupermarketben vásároltunk volna. Akinek ráadásul még csinos is a kertje, jó esélyekkel indul a Magyarország legszebb konyhakertjei nevű versenyben, amelyhez Kecskemét is csatlakozott.

 

Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében az idei évben is csatlakozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos jelentőségű programhoz. A megmérettetés keretén belül keresik a város legszebb és leghatékonyabb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét.

 

 

Jelentkezési határidő: 2019. június 15.

Nevezési kategóriák:

  • Balkon: erkélyen kialakított
  • Mini: 10-50 nm
  • Normál: 50 nm felett
  • Közösségi: óvodák, iskolák, csoportok, szervezetek által művelt kertek
  • Zártkert 1.: zöldséges
  • Zártkert 2.: gyümölcsös
  • Zártkert 3.: vegyes (zöldség és gyümölcs)

 

A jelentkezési lap kattintásra nagy méretben letölthető.

 

A bírálatnál előny: öko/bio-módszerek alkalmazása, vegyszermentes művelés, komposztálás, szerves tápanyag utánpótlás, öntözési lehetőleg csapadék- vagy csatornavízzel, régi, népi módszerek alkalmazása, fűszer- és gyógynövények megléte a kertben, madárbarát (madáretető, madáritató és odú), rovarbarát kert kialakítása, a kertművelést több generáció végzi, figyelmet fordítva a talaj védelmére és a régi, saját megőrzésű fajtákra! Vegyszer használata esetén a Permetezési napló naprakész, szabályos vezetése KÖTELEZŐ!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület célja a versenyhez való csatlakozással, hogy bebizonyítsák, a konyhakert művelése érték, hasznos és kellemes kikapcsolódás, sőt, életforma, szimbiózisban a környezetünkkel.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 09 máj. 2019 15:00
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449