TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ 2 amazon, 18 sportág és óriás játékok - kellemesen elfáradtunk a 3. Mozdulj KI Kecskeméten
03
2019 jún.

2 amazon, 18 sportág és óriás játékok - kellemesen elfáradtunk a 3. Mozdulj KI Kecskeméten

 

A harmadik Mozdulj KI Kecskemét egyértelműen bebizonyította: sportos és bevállalós város vagyunk! Fesztiválozók helyett ezúttal sportszerkóba öltözött emberektől pezsgett a belváros. Ovisoktól a nagyszülőkig, kezdőktől a profikig mindenki kedvét meghozták a programok egy kis mozgáshoz vagy játékhoz. A mentősökért szervezett jótékonysági futás pedig összekovácsolta a kecskemétieket, Boronkay Peti annak ellenére is futócipőt húzott, hogy testét még tarka színű sérülések borítják, miután nemrég egy versenyen óriásit bukott biciklivel. Természetesen a Trendalelke csapata is belevetette magát a mókába, rögvest meséljük is az élményeinket!

 

 

Két ifjú amazonunk, Szonja és Zsanna szombat hajnali kilenckor már különleges programmal hangolt a sportnapra: reggeli jógával aktivizálták boldogsághormonszintjüket a város felett, a Malom Központ Panoráma teraszán, Molnár-Kovács Kata jógaoktató vezetésével. Hiába vettünk részt eddig minden évben a napindító jógán, ezzel az élménnyel nem lehet betelni: szikrázó napsütésben, patinás templomtornyok társaságában flowban lenni… Még akkor is, ha a szél időnként mókásan repülőszőnyegekké változtatta a matracokat.

 

 

A relax most kimaradt a végén, mert a lánykák mindenáron ott akartak lenni a Verőfényes Malom Futáson is. Bár a nevezés az ovis és iskolás futamban ingyenes volt, azért mi fizettünk regisztrációs díjat, mert így éreztük helyesnek.

 

 

Tavaly több mint 500 ezer forintot futott össze Kecskemét a mentősöknek a Malom Központ 2018-as sportnapján, amit a bevásárlóközpont vezetősége kiegészített a hiányzó összeggel, így közösen hozzásegítették a Kecskeméti és Bács-Kiskun Megyei Mentőszolgálat munkatársait, hogy a gyermek vészhelyzetek ellátására fel tudjanak készülni. Két gyermek fantomot, azaz oktató bábut szereztek be a jótékonysági esemény bevételéből, amelyeken az újraélesztés helyes technikáját tanítják. Kedden meglátogattuk őket, és megnéztük, hogyan és mire használják a fantomokat.

 

 

Június 1-jén ismét a Kecskeméti Mentőszolgálatért futhatott a népes mezőny: a mentősök szakmai képzését szolgáló, tavaly beszerzett torzó fantom csak egy alapdarab, végtagokkal és elektromos kiegészítőkkel szeretnék fejleszteni.

A futás után a lányok megkapták a frissítő csomagot, Fornettis finomságokkal és Sport szelettel hozták újra lendületbe az izmaikat. A csomag vagány, tűzpiros fém kulacsot is rejtett, ami rögtön a sportos, csajos outfit kihagyhatatlan eleme lett a sportnapon.

 

 

Miközben a Lóca együttes népi zenés műsorára ropták az aprónépek és a streetball pályán is felforrósodott a hangulat, mi bevetettük magunkat a hoki sátorba. Kevesen tudják, de 2018 óta van jégkorongszakosztály Kecskeméten, a sportiskola berkein belül. A fiú unokatesók nagy hévvel űzik ezt a sportot, amit végre a lányok is kipróbálhattak, ugyan jég nélkül, de így is élvezték. Ütőt ragadtak, és lelkesen próbálták begyömöszölni a kapuba a korongot. A jégkorong sátor hangulata majdnem foglyul ejtette Szonját és Zsannát, de a Spartan edzés hallatán elcsábultak.

 

 

Vidám Marcsi és a Happy Gym girjákkal, agility létrával, baseball ütővel és gumiabroncsokkal felszerelkezve várta a funkcionális edzések rajongóit. Bár a lányoknak zsenge életkoruk (7 és 9 év) okán fogalmuk sincs, mi az a funkcionális edzés, őket teljesen beszippantotta a spártai mozgásforma. 6-8 kilós girját ragadtak, és ritmusos vasgolyó ringatásba kezdtek Marcsival, aztán az agility létrán fokozták a robbanékonyságukat. Zsanna megcsillogtatta ugrálókötél tudását, Szonja pedig végre megkaparinthatta a hőn áhított baseball ütőt, amivel ide-oda táncolva püfölte az egyensúlyozó gömböket.

 

 

Óriásit játszottunk!

Izomlazítás gyanánt a gigászi társasjátékok felé vettük az irányt , sakkoztunk, twistereztünk, malmoztunk, míg mások jenga tornyot építettek és tangram kirakóst játszottak. Amikor a Mozdulj ki Kecskemét programkínálatából mazsoláztunk múlt héten, azt jósoltuk, a legderűsebb pillanatokat nagy valószínűséggel az óriás szumó mérkőzéseken élhetjük át majd nézőként és résztvevőként egyaránt. Jelentjük, nem tévedtünk!

 

 

Az ifjak valósággal megrohamozták a szumó szőnyeget, hogy áldozzanak a távol-keleti küzdősport oltárán, ami egy finn életmód elemmel is gazdagodott, mégpedig a szaunával. A 1,5 mázsás versenysúly hiányában felfújható szumó öltözék gondoskodott a szumó életérzésről, ami a monszunszerű esőzés után hirtelen beköszöntő nyárban izzasztó perceket okozott a versenyzőknek, nekünk pedig önfeledt perceket. Persze, hogy ezt is kipróbáltuk!

 

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk

A déli nap melege elöl a Malom Központban kerestünk menedéket. Izgatta a fantáziánkat a a P3-as parkolószint kerékpáros akadálypályája, amiről előzetesen nem is tudtak a lányok. Naná, hogy szívesen bevállalták volna! De mivel bicikli nélkül érkeztünk, ezt most kihagytuk. Kimaradt még a programunkból a hooverboard, de sebaj, jövőre bepótoljuk!

 

 

Tavaly azt írtuk a Mozdulj ki Kecskemét után, hogy fél Kecskemét izomlázzal ébredt, ha végigpróbálták a kínálatot. Nos, vasárnap Szonja fülcimpától kislábujjig hatoló izomlázról számolt be, de mindez nem akadályozta meg abban, hogy 3-3 kilós súlyzókkal és ún.  plankkel színesítse a délutánt mesézés közben.

Nekünk bejött a harmadik Mozdulj KI Kecskemét, igazi gyerekparadicsom és sportfieszta kerekedett a belvárosban. 2019-re is maradt még bőven tesztelni való sportág, de kíváncsian várjuk majd az újdonságokat is!

 

Nézegess még fotókat!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 03 június 2019 19:10
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449