TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kimaxoltuk a főtéri fesztiválhangulatot: kalózkodtunk, hordót lovagoltunk, kóstoltunk, lazultunk

22
2019 jún.

Kimaxoltuk a főtéri fesztiválhangulatot: kalózkodtunk, hordót lovagoltunk, kóstoltunk, lazultunk

Bátraké a szerencse! Zivatar előrejelzés és szúnyoghelyzet ide vagy oda, mi bizony bevetettük magunkat a főtéri forgatagba, és felvérteződtünk közösségi és gasztro élményekkel. Láttunk lufival játszó kutyát, piknikező fiatalokat, önfeledten játszó családokat, találkoztunk rég nem látott ismerősökkel, jókat ettünk-ittunk: egyszerűen nem lehet unatkozni a kecskeméti belvárosban a Barackpálinka és Borfesztivál idején.

 Gyerekparadicsom a Barackpálinka és Borfesztiválon

Bár a 0 km kő abszolút örökérvényű sztár a gyerkőcöknél, a Luca kútnál helyet kapó Szivárvány Játéktár joggal csábítja el a gyereksereget. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon irdatlan mennyiségű játékszerrel várta a családokat, akik záróráig lelkesen foglalkoztatták a csupaszív játékvezetőket. A táblás-, logikai- és társasjátékoknál csendes elmecsaták zajlottak, míg az ügyességi feladatoknál hangos ováció kísérte a próbálkozásokat.

 

 

Ízelítőül:

 • hordólovaglás
 • kalózhajó csúzlizás
 • gólyalábazás
 • pusztasí
 • karikadobás
 • horgászat
 • csocsó
 • pingpong

 

Zsanna megszelídítette a makrancos hordólovat


A felnőtteket is alaposan próbára tevő gólyaláb és kalózhajó csúzli mellett nagy kedvencünk lett a hordólovaglás, a francia ügyességi játék, amely jó egyensúlyérzéket kíván. A játékos igyekszik meglovagolni az izgága hordót, miközben a gyeplőként használt kötéllel a fatörzs végéig húzza magát előre. Az animátorok még akkor is lelkesen mosolyogtak, amikor a gyerekek megállás nélkül hordólovagoltak a segítségükkel, és aztán úgy búcsúztak, “holnap visszavárunk benneteket”.

Így aztán ma is megyünk megülni a furgangos hordót, vasárnapra pedig az örömzenélést és a meseelőadást néztük ki magunknak a programból.Az finom illatok megihlették az ifjú séfet is

 

 Párban könnyebb!

 

A játéktárban a sportos elfoglaltságok is helyet kaptak

 

És még állatsimogató is volt... :)

 

 Piknik, babzsák fotel, belváros - nem zárja ki egymást

 

Nyakig maszatosak lettünk, de függővé váltunk!

 

Végigettük a fesztivált

Amerikai, erdélyi és magyar fúziós konyhával ágyaztunk meg a fesztivál nedűinek. A BBQ Heroes füstös és omlós húsaira már előzetesen rákészültünk, és nem csalódtunk: igazi ragadozóként vetettük rá magunkat a nem zsíros, ellenben szaftos és ízes BBQ oldalasra, visszafogottabb húsimádóknál a BBQ csirkecomb lett a befutó coleslaw, majonézes káposztasaláta, torilla chips, magos kenyér és jalapeño kíséretében. Desszert gyanánt erdélyi kürtős kaláccsal kerekítettük le a menüt.

 

Zsanna vs. lángos: 0:1 - reggelire is maradt belőle

Másnap maradtunk a jól bevált, magyaros street foodnál, és extra adag szénhidráttal vertük el az éhünket ropogós szélű, fokhagymás-tejfölös lángos és sparhelten sült lepény és palacsinta képében. A szombati Múzeumok éjszakája + KAFF + Barackpálinka és Borfesztivál estéjére is kinéztük már a menüt, hosszas sorban állás helyett nemzeti libatepertőre és libazsíros kenyérre vágyunk jó sok lilahagymával (legfeljebb majd nem ültök mellénk a retró buszon…)

 

 

Elkészülni! Vigyázz! Kész! Koccints!

A főtéri itallap hosszúsága a rekordok könyvébe kívánkozik. Gyors fejszámolást követően napi 42 nedűt kellett volna kóstolnunk, ha az italsor végére szerettünk volna érni - 12 borvidék, 33 pincészet több mint 200 féle bora, 11 pálinkafőző közel 100 féle pálinkája, és 80-90 féle sör örvendezteti meg az ízlelőbimbóinkat a 9 napos fesztiválon. De mivel a detox nem buli, így maradtunk a mértékletes, nőies avagy úrias italozásnál.

Megkóstoltuk a villányi, hajós-bajai és kunsági borvidék legjobbjait, a lajosmizsei Gusto zamatos pálinkáit. Leteszteltük a város bora címet elnyert italokat is, nekünk bejöttek, így ma, a Magyar Bor és Pezsgő Napján biztosan a Gedeon Birtok Irsaija és a DAMAX Kft. Kövidinkája kerül majd a poharunkba. Ha viszel magaddal üveg borospoharat, a Közös Koccintáson ingyen töltenek neked egy kóstolónyit a győztes borokból.

 

Vajon idén elnyerjük a címet?


A borünnep leglátványosabb megmozdulásának ígérkezik a Közös Koccintás a Magyar Bor és Pezsgő Napján Kecskemét Város Boraival,  amely egy jó hangulatú, hagyományteremtő verseny a borvidéki településekért, borászokért, borkedvelőkért 2011 óta. A lényeg, hogy minél többen koccintsunk egyszerre, hogy a város elnyerhesse a legkedveltebb borvidéki település címet.

 

Gyors közvélemény-kutatás alapján a Vad Fruttik vasárnapi koncertjét várjátok a legjobban

 

Még 2 napig fesztiválhangulatban!

 

2019. június 22., szombat

 

Közös Koccintás a Magyar Bor és Pezsgő Napján Kecskemét Város Boraival

VER-BAU színpad, 18 óra

 

 

“Lords of the Organ” - RÁKÁSZ GERGELY koncertje

VER-BAU színpad, 20.30

A “Lords of the Organ” sorozata harmadik évadához érkezett idén, és már számos rangos fesztivál a műsorára tűzte. A koncepció az, hogy ha az orgona a hangszerek királya akkor a lordok, a főurak azok, akik az asztalát körülülik. Bach természetesen az asztalfőn ül, és minden éveben azok kerülnek a műsorba akik valamilyen módon kötődnek az adott esztendőhöz. Idén Vivaldi és Bach művek, Gustav Holst legendás Bolygók szvitjéből a Jupiter, Berlioz Rákóczi indulója, és francia romantikusok kaptak helyet a programban, mindegyik Rákász saját átiratában.

 

 

RANDOM ACOUSTIC koncert

VER-BAU színpad, 23 óra

A Random Acoustic 2013 tavaszán alakult, tapasztalt, fiatal, gyöngyösi zenészekből. Közismert dalokat adunk elő akusztikus formában, a repertoárban helyet kap Amy Winehouse és Pink csakúgy, mint a Queen vagy a Kimnovak.

 

 

További programok Luca kút körül:

 • 16-21 óráig SZIVÁRVÁNY játéktár
 • 18.30 Gasztroszínház
  WINE TOURIST – három bor és három személyiség, borkóstolóval egybekötött színházi előadás

 

 

Tűzugrás a Kecskemét Táncegyüttessel

Deák tér, 22.00

 

 

 

2019. június 23., vasárnap

 

BarIsOn koncert

VER-BAU színpad, 20 óra

 

 

VAD FRUTTIK koncert

VER-BAU színpad, 21 óra

Az öttagú Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb-legkedveltebb zenekara. A Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol irónikusabb, gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatott zene.

 

 

További programok a Luca kút körül:

 • 16-18 óráig ÖRÖMZENÉLÉS – Boroztam-tam és Barack dzsembori.
  Közösségi dobolás marmonkannákon, műanyag hordókon és mindenféle egyéb, bor tárolására alkalmas edényeken.
 • 16-21 óráig SZIVÁRVÁNY játéktár
 • 18 óra A CSILLAGSZEMŰ JUHÁSZ, a Báron Bábos Műhely előadása
  Egyszer volt, hol nem volt egy király. Ha ez a király egyet tüsszentett, kengyelfutók s lovas legények vitték hírét az egész országban, s aki nem mondta: "Adj' isten egészségére!", halál fia volt. Nem is akadt az egész országban, csak egy ember, ki nem mondta, hogy adj' isten egészségére. Ez a csillagszemű juhász volt…

 

Tablókiállítás: KECSKEMÉT ARCAI ANNO-TÖRTÉNELMI FŐTÉR, ALFÖLDI EMBER

A fesztivál ideje alatt, a főtéren

Kecskemét történelmi főtere a város szíve. Annak a városénak, melyet az alföldi ember virágoztatott fel. A fesztivál ideje alatt szabadtéren kiállításra kerülő tabló tárlatunkkal bemutatunk több mint száz évvel ezelőtt készült városközponti fotókat és Bahget Iskander művészi portréit, melyek az alföldi ember sorsát, jellemvonásait tükrözik. Kiállításunkkal tisztelgünk a most megújuló főtér, annak impozáns épületei, és az értéket teremtő alföldi ember előtt.

 

Teljes programkínálat

 

 

Fesztivál a fesztiválban

 

A nyár két másik izgalmas színfoltja, a KAFF és a Múzeumok Éjszakája egybeesik a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivállal. 

 • 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál - 2019. június 19-23.
 • Múzeumok Éjszakája - 2019. június 22.

Hamarosan jelentkezünk ezeknek a programjaival is! ;)

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 22 június 2019 14:05
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449