TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Tanya, színház, charolais - új, családi élményprogram született Kecskeméten
30
2019 júl.

Tanya, színház, charolais - új, családi élményprogram született Kecskeméten

 

Jártál már bábelőadáson, ebben biztos vagyok. Remek családi program, móka és kacagás 45 percre. De hogyan lesz belőle 3-4 órás tanyasi élményprogram? A Hírös Gasztroszínház és az NPK Charolais Farm egy formabontó bábelőadásra invitált bennünket a minap.

 

 

Kisfái tanyavilágában, takaros szalmabálák mögött bújik meg az NPK Charolais Farm, ami a közép-európai régió legkiválóbb charolais szarvasmarha tenyészete. Kiadós nyári zápor után érkezünk, a gyerekek most először éreznek életükben ázott szalmaillatot, a felnőttekben is évtizedes emlékek kavarognak az eső inspirálta illatoknak köszönhetően. Széna, szalma van itt minden mennyiségben, színházterem lett a szénatárolóból, gyermeknézőtér és a dekoráció a kis szalmabálákból. Levendulás limonádéval a kezünkben foglalunk helyet a gyermek-gasztroszínházi darab premierjén.

Kecskemét már sok mindent adott a világnak: Kodály Zoltán muzsikája vagy a Magyar népmesék mellett igazán büszkék lehetünk a Hírös Gasztroszínházra, az országban egyedülálló, improvizatív teátrumra, amely összművészeti közösségi élménnyel ajándékoz meg bennünket. Sárosi Gábor vezetésével most a családoknak és az ifjú nézőknek kreáltak egy új kategóriát, gyermek-gasztroszínházat, hogy családostól csemegézzünk ínycsiklandó ételekből, italokból és színházi élményekből.

 

 

A szénatároló színpadán Janikovszky Éva egyik szívmelengető és humorral telt meséje, a Bertalan és Barnabás kel életre. A történet két aranyos tacskóról szól, akiket egy idős házaspár fogad be a menhelyről, ám életük azon nyomban felfordul, ahogy a két kutya beteszi a lábát a házba. Boldizsár bácsit Fülöp József bábszínész, Borbála nénit Rácz Annamária színésznő keltik életre. A gyerekek kacagnak és vibrálnak, a szülők szája mosolyra húzódik, majd nevetésbe vált, amikor csemetéik bájos és vicces beszólásokkal gazdagítják az interaktív előadást.

A darab 3 felvonásból áll, amelyeket rövid gasztronómiai élmények választanak el egymástól. Betti, az NPK Charolais Farm háziasszonya előételként levendulás gyümölcssalátát, főételként saját, charolais marhából készült ízes, szaftos virslit és a nagymamák által dagasztott, kelesztett házi hotdog kiflit kínál. A menüt eszméletlenül magas és puha aranysárga piskóta kerekíti le, természetesen a nagyi friss, 1 hetes baracklekvárjával nyakon öntve.

 

 

Az előadásnak már rég vége, mégsem akaródzik senkinek távozni. A városi gyerekek kimondhatatlanul élvezik a tanya végtelen szabadságát. Afféle tanyasi trambulinként szalmabálákon ugrálnak, ahová felcsempészik a repeta piskótákat; önfeledt fogócskába kezdenek, zseniális búvóhelyekre lelnek a bújócska során (a mi lányainknak olyannyira sikerült elbújniuk, hogy még most is őket keresnék a többiek, ha a szülői szigorral élve elő nem hívjuk őket) és kikerekedett szemmel nézik és vizsgálják a pottyantós WC jelenségét. A tanya jól idomított border collie pásztorkutyái abszolút sztárrá avanzsálnak.

De nem csak az ifjúság szórakozott jól, a felnőttek is megörülnek a rég nem látott ismerősöknek, közösen boncolgatják a fehérbe csomagolt szénabálák rejtélyét, és lelkesen zarándokolnak ki a naplementében a legelőre, a marhatereléshez.

Tanya, színház, charolais - új élményprogram született Kecskeméten! Sok ilyet kérünk meg tőletek, Sárosi Gábor, Fülöp Joci és S. Nagy Betti!

 

Galéria:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 30 július 2019 20:17
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449