TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kísértés az ízlelőbimbóknak: ez lett idén Magyarország Tortája
01
2019 aug.

Kísértés az ízlelőbimbóknak: ez lett idén Magyarország Tortája

 

Gyönyörű, pompás színek csinosítják, magában hordozza a nyári életérzést, és biztosan nem érnénk be belőle egy szelettel. Idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje viselheti a kitüntető, ország tortája címet.

 

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20., Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Évről évre egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, amelyek szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

 

 

Idén 31 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, amely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája címre. A szakmai zsűri kétfordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, majd újrakóstolják a döntős tortákat és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. A döntőben a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élőben kell elkészíteniük a tortákat, amelyeket szakmai szempontok alapján pontoznak.

Így születik meg a győztes, amely idén nem más, mint a Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyert.

 

 

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Magyarország Cukormentes Tortája versenyben a győztes a „Kicsi Gesztenye” lett, amelyet a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere, Gyuris László és csapata készített. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és gabonalisztet.

 

 

Ízvilágát a gesztenyealapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek. Így a torta a harmonikus, egyedi ízei mellé elegáns küllemet is kapott. A hozzáadott cukor nélkül készült „Kicsi Gesztenye” a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként csupán 14,9 g szénhidrátot és 204 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet.

A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja majd meg.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449