TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Szállj be a legújabb kecskeméti kihívásba: sétálj napi 5000 lépést!

07
2019 nov.

Szállj be a legújabb kecskeméti kihívásba: sétálj napi 5000 lépést!

 

A CédrusNet Kecskemét novemberi kihívása kimozdít minket a lustaságból a szürke őszi hétköznapokon: arra buzdítják a fiatalokat és időseket egyaránt, hogy november hónap minden egyes napján tegyenek meg 5000 lépést, amely egyértelműen az aktívabb és egészségesebb életmód felé visz.

 

A kihívás célja, hogy felhívja a figyelmet, milyen egyszerű eszközökkel tehetünk az egészségünkért. A sétához semmilyen felszerelés vagy speciális helyszín nem szükségeltetik, így aligha lehet kifogásunk! Ha valakinek rendkívül sűrű a napja és nem jut ideje a célzott sportolásra, egy kis séta még akkor is biztosan belefér a napi rutinba, csak egy kis tudatosságra lesz szükség!

Néhány ötlet:

  • Lift helyett válaszd a lépcsőt!
  • Az üzleti telefonok lebonyolítása közben mászkálj egy kicsit!
  • Menj gyalog a munkába és haza!
  • Intézd lábbusszal a kisebb bevásárlást, ügyeket!
  • Szánj néhány percet az ebédidőből egy frissítő sétára!

 

 

A csatlakozókat kérik, hogy tegyenek fel fotóval együtt posztokat a megtett lépéseikről. Hogy lehessen egymásnak szurkolni, a #5000lépésCédrusNet feliratot semmiképpen ne felejtsétek ki a posztból. Az 5000 lépést érdemes egyben megtenni: mindenki a saját tempója szerint sétával, ütemes gyaloglással, bottal, kutyával, unokával, nagyszülővel, szomszéddal…

 

Tudtad?

Naponta átlagosan 4961 lépést tesznek meg az emberek világszerte - ez derült ki az amerikai Stanford Egyetem elemzéséből. A hongkongiak teszik meg naponta átlagosan a legtöbb, 6880 lépést, az indonéziaiak pedig a legkevesebb, mindössze 3513 lépést. Magyarország a kettő közötti átlaggal végzett: 5300-5500 lépés a teljesítményünk.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 07 november 2019 10:39
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449