TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Színházi angyalok kerestetnek Kecskeméten!

22
2019 nov.

Színházi angyalok kerestetnek Kecskeméten!

 

A 2018/2019-es évadban #színháziangyalvagyok karitatív programot indított a színház azzal a céllal, hogy minél több olyan gyermek is eljuthasson a teátrumba, akinek másképp sosem adatna meg az élmény. A programot a 2019/20-as évadban kibővítve folytatják, immár a felnőtteket is szeretettel várják.

 

Színházi angyallá eddig is bárki válhatott, aki leadta voksát online vagy személyesen, a jegypénztárakban, ez a továbbiakban is változatlan. Ezt a programot bővítette ki az intézmény és felnőttek számára is meghirdette. Olyan intézmények, alapítványok, egyesületek, közösségek jelentkezését várták és várják továbbra is minden hónapban, akik e program keretében szeretnének színházba jönni, vagy olyan ajánlásokat, amelyek segítségével hasonló közösségek hétköznapi életét tehetik tartalmasabbá.

 

A december 18-i Ballada a 301-es parcella bolondjáról szóló előadásra az alábbi szervezetek valamelyikét juttathatják el a szavazók:

  • Egyedülálló Szülők Klubja - Kecskemét
  • Sorsok háza- Kiskőrös
  • Kecskeméti Spartacus Sportkör
  • Kecskeméti RÉV Szenvedélybeteg-segítő szolgálat

Szavazni kommentben a bejegyzés alatt vagy személyesen a színház Jegypénztáraiban lehet!

A kecskeméti Katona József Színház azonban nemcsak ünnepekkor tekinti feladatának a kulturális esélyegyenlőtlenség csökkentését. Társadalmi felelősségvállalási programjaiba beépíti a hátrányos helyzetű gyermekek, családok és közösségek segítését, évről évre egyre több gyermeknek és felnőttnek biztosítja a színházi élményeket.

Az intézmény több évre visszatekintve, az önkormányzatokkal együttműködve, évente két alkalommal hív meg Kecskemét közeli településekről olyan családokat, akik hátrányos szociokulturális helyzetük miatt nem, vagy csak ritkán jutnának el színházba. A színház 2014-ben indította útjára ezt a kezdeményezését, amelynek keretében 14 településről érkeznek gyermekek, hogy hétköznapjaikat egy színházi előadás tegye szebbé. A csoportok Kecskemétre utazását a helyi önkormányzatok biztosítják. Most pénteken, az Aladdin és a csodalámpa című zenés mesejátékot tekintette meg több mint 400 gyermek Fülöpháza, Ballószög, Helvécia, Ladánybene, Kiskunfélegyháza és környéke, Lajosmizse, Orgovány, Tiszaug, Ágasegyháza, Bugac, Kunbaracs, Lakitelek, Jakabszállás, Kerekegyháza településekről. Ez volt a 11. Ilyen célú előadás 2014 óta. Évről évre visszatérő partnere a programnak a Bács-Kiskun Megyei és Járási Földhivatal, akik édességet vásárolnak a meghívottaknak, és ezeket az előadás végén a mese szereplői osztják szét.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 22 november 2019 11:39
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449