TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ 10+ ötlet, hogy kecskeméti ajándék kerüljön a fa alá

12
2019 dec.

10+ ötlet, hogy kecskeméti ajándék kerüljön a fa alá

 

Nem maradt sok időnk a karácsonyi ajándékokon morfondírozni, viszont nem is kell sokáig törnöd a fejed, hoztunk egy egészen szerteágazó listát ízig-vérig kecskeméti ötlettel, hogy megkönnyítsük a dolgod, akár gyerkőcnek, akár felnőttnek vadászol ajándékot.

 

 

 

Szekeres Adrien: A szeretet ünnepén

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1., Színházterem

Időpont: 2019. december 20., péntek 17:00

 

Noha a 19 órai kezdetű koncert már teltházas, koraeste még meghallgathatjuk Adrien csodálatos saját dalait és kedvenc karácsonyi énekeit.

Jegyár: 5500 Ft. Jegyek kaphatók a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. jegypénztárában (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) munkanapokon: 14-19 óráig, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban (Kossuth tér 1.), munkanapokon 10-13 és 14-17 óra között, illetve online

 

 

Gyermekagykontroll-tanfolyam

 

Helyszín: Hetényegyházi Közösségi Ház

Időpont: 2019. december 21-22.

 

Vajon melyik szülő ne szeretné, ha gyermeke könnyebben, gyorsabban, eredményesebben tanulna; magabiztosabb, segítőkészebb és elfogadóbb lenne; ritkábban betegedne meg, illetve gyorsabban gyógyulna; képes lenne céljaira koncentrálni és kontrollálni az érzelmeit, tetteit? Mindössze két nap alatt megszerezheti vagy megerősítheti ezt a tudását bármelyik általános iskolás (7-15 éves) gyermek.

Oktató: Makra Zsuzsanna

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 30 748 6914

A tanfolyam díja: 22.000 Ft/fő, testvérek egyidejű részvétele esetén 18.500 Ft/fő, ismétlő: 7.000 Ft/fő, mely előre átutalással fizetendő (Makra Bt., 14100141-23268249-01000005, a közleménybe kérik beírni a gyermek nevét és a tanfolyam dátumát.)

Bővebb info

 

 

II. Hírös Gasztroszínház Karácsonyi Gála

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Kecskemét, Budai utca 15.

Időpont: 2019. december 27., 17:30–20:30

 

A Gála ígérete:

 • Welcome drink a belépésnél.
 • 3 tételes Koch borkóstolóval egybekötött két felvonásos gasztroszínházi előadás, 7 színésszel és 1 zenésszel.
 • Az asztalokon speciális falatkák, sok meglepetéssel, millió ízzel.

Az előadásról:

Fodor Dávid színész, az improvizáció egyik mestere, egy igazán különleges, Amerikából hozott színházi formával lep meg minket. 7 színész, 5 történetet hoz létre a nézők segítségével, majd a jelenetek megtekintése után a nézőkön fog állni, hogy mely történeteket és ezáltal melyik színészeket engedik továbbjátszani az előadás során. Akit kiszavaznak, annak a történetét nem folytatjuk, a színészt- aki főszereplője volt a sztorinak-, pedig a többi történet mellékszereplőjeként láthatjuk a későbbiekben. A második felvonás végére kiderül, hogy a nézők kit választanak a legizgalmasabbnak, és hogy kinek a története zárja az estét.

Az est színészei: Bata Éva, Tolnai Hella, Boncsér Sára Luca, Palkovits Nóra, Kovács Vanessza, Bárnai Péter, Fodor Dávid

Zenész: Ozorai Gábor

A borkóstoló valamint a színházjegy ára sima hely: 9.000 Ft, tartalmazza:

 • 3 tételes borkóstoló
 • 3 tételes hidegtál
 • hely 4 fős asztalnál
 • Színházi előadás
 • Welcome pálinka

Jegyek foglalhatók a következő elérhetőségeken:+36 30 502 4810, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve online

Bővebb info

 

 

Fűszer.Mumbai.India

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120.

Időpont: 2020. január 31. 18:00 – 21:00

 

"Az indiai konyha a világ egyik legtöbb fűszerét használó konyha, csípős ételekkel és a magyaréhoz sok hasonlósággal. Közös fűszerünk a paprika, mely szinte minden indiai ételben helyet kap. Az indiai konyhában sok eltérés van az égtáj illetve a különböző vallások előírásait szem előtt tartó menükben, közös bennük a pikáns, érdekes, karakteres ízvilág. Indiai esténken az egyik legjobban ismert - Bombay (Mumbai) régióhoz tartozó ízeket mutatjuk be Szegedi Anitával.

Első látásra Szegedi Anita a többszörös díjnyertes Gettómilliomos filmből lépett elő, de legalábbis Bombay (Mumbai) egyik rendezettebb negyedének viktoriánus épülete mögül. Sztereotípiánkat még az sem rengetheti meg, hogy Anita jóga mesterként diplomázik hamarosan a Bhaktivedanta Főiskolán és 12 éve a modern indiai táncművészetet vagyis a Bollywoodot gyakorolja és űzi mesterfokon."

 

Menü:

 • Sós és mangó lassi
 • Dhal - indiai vöröslencse leves
 • Indiai halas curry
 • Tandori csirke mogyorószósszal
 • Kurkumás Basmati rizs
 • Matar paneer sabji zöldségek
 • Chapati kenyér
 • Tápióka puding
 • Masala tea

 

Az ár 9900 Ft, amely a fenti menüsor elkészítésén és elfogyasztásán túl ásványvíz, kávé- és borfogyasztást tartalmaz.

Ajándékutalványt is vehetsz szeretteidnek, amit 6 hónapon belül tudnak felhasználni az általuk választott főzőkurzusra. Ára: 9900 Ft.

 

 

Tvrtko, Túl minden határon, A BÚCSÚ

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. február 28., 18.30

 

Lebilincselő utazás a Föld körül Csernobiltól Észak-Koráig, a Szaharától a Jégszigetig Vujity Tvrtkoval. Egy lenyűgöző kalandozás, ami felemel és sokkal erősebbé tesz. EZ LESZ A BÚCSÚ, amit soha nem fog elfelejteni...

Jegyár: 3.000 Ft. Jegyek kaphatók a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. jegypénztárában (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) munkanapokon: 14-19 óráig, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban (Kossuth tér 1.), munkanapokon 10-13 és 14-17 óra között, illetve online

 

 

Karácsonyi bérletkártya a Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményeibe

 

A három kiállításra szóló bérletkártya tetszőlegesen felhasználható a 2020-as év bármely kiállításának megtekintésére.

Hogy miket ígér a jövő év kiállítás-fronton? Például Sissit és kecskeméti társalkodónőjét, Ferenczy Idát, a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét, a trianoni békeszerződés évfordulójához kapcsolódóan pedig történelmi témájú kiállítások sorát. http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3348-sissi-es-kecskemeti-tarsalkodonoje-2020-ban-a-cifrapalotaban

A bérletkártya 1500 forintért megvásárolható a Cifrapalota jegypénztárában.

 

 

Karácsonyi színházbérlet

 

A bérlet a következő előadásokat foglalja magában:

 • Társasjáték New Yorkban - komédia
 • Állami áruház - retro-operett
 • Illatszertár - romantikus vígjáték

A sok-sok nevetésre mi magunk vállalunk garanciát!

A három előadást tartalmazó bérlet ára 7500 Ft, megvásárolható a színház jegypénztáraiban.

 

 

Fogadjátok örökbe a kedvenc vadaskerti lakótokat!

 

Az örökbefogadás alsó összege 5.000 Ft. Ennél nagyobb összeg befizetése is lehetséges, melyet a Vadaskert pénztárában vagy postai csekken lehet megtenni. Egy állatfajt többen is örökbefogadhatnak. 10.000 Ft összegű befizetéstől réztáblát helyeznek ki az örökbefogadó nevével és az örökbefogadás időtartamával az állat kifutója mellett. Az örökbefogadás egy évre szól, melyről oklevelet is adnak. Az örökbefogadás egyben támogatás az állatkertnek, így a karácsonyi jócselekedetet is kipipálhatjátok vele.

Kapcsolat: Kecskemét, Műkert 1., honlap, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/320-121

 

 

Kézműves termékek helyi alkotóktól

 

Az ART PLACC-on helyi képző- és iparművészek portékáira csaphatunk le december 13-15. között. Közben pedig még mi magunk is beszállhatunk az alkotásba, több workshop vár ránk ugyanis a három nap alatt.

Részletek

 

 

Koribérlet

 

Két helyen is hasíthatjuk a jeget Kecskeméten: a csodás fényekkel, Téli Fesztivállal és karácsonyi vásárral övezett főtéren, illetve a hatalmas műjégpályán, a Gokart Hotel tőszomszédságában.

Bővebb info

 

A kép a Babaróka c. előadás közben készült, ez is látható januárban

 

Bábszínházi élmény

 

Lepd meg az aprónépet a Ciróka Bábszínházba szóló ajándékjeggyel, amely tetszőlegesen felhasználható a 2019/2020-as évadban bármely előadásra.

A kiválasztott előadást a helyfoglalás érdekében telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni: 30/8310625, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Januári műsor

 

Ők is gazdira várnak: Demóna (balra) és Iva (jobbra)

 

Fogadj örökbe egy cicát vagy kutyát!

 

A Kecskeméti Cicamentők Facebook oldalán és a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány felületén böngészhetsz a kecskeméti, gazdira váró állatok között.

Döntésed jól gondold át, egy élőlény gondozása nagy felelősséggel és évekre szóló elköteleződéssel jár! Csak akkor fogadj örökbe, ha ezt tényleg vállalni tudod!

 

 

Ajándékozz ismeretlenül!

 

Számos adománygyűjtési szál indult el az utóbbi hetekben, Kecskeméten. Még nem késtél el az adományoddal, mutatjuk, melyik szervezet kinek gyűjt, pontosan mi mindennel jótékonykodhatsz, meddig viheted a felajánlásod és hol kell leadnod.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449