TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Valóra vált minden kívánság az E-KECSAP karácsonyi ünnepségén

17
2019 dec.

Valóra vált minden kívánság az E-KECSAP karácsonyi ünnepségén

Fotó: Petróczi Réka Fotó: Petróczi Réka

 

Az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány és pártfogoltjai mára egy igazi nagy családdá kovácsolódtak össze. Hagyományt teremtettek abból, hogy minden évben együtt karácsonyoznak: finom falatok készítése és közös kézműveskedés előzi meg a várva várt pillanatot, az ajándékozást, amikor is minden gyermek álma teljesül. Így történt ezúttal is.

 

 

Hétfő délután ünnepi díszbe öltözött az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának oktatóterme, amelyet mosolygós, izgatott gyermekek és szüleik töltöttek meg élettel. Az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány pártfogolt családjai együtt készültek: voltak, akik gyártották a szendvicseket és a kókuszgolyót, mások a karácsonyfadíszek készítésében és az immár saját műfenyő dekorálásában segítettek. Az ügyeskezű gyerkőcök, sőt, anyukák és apukák is beszálltak az alkotásba: mécsestartók, angyalkák és dekupázsolt karácsonyfadíszek sokasága emlékezteti majd a résztvevőket ünnepekkor a kecsapos partyra.

 

 

Az alapítvány tagjai december elején szokás szerint begyűjtötték a kívánságokat a gyerekektől és megosztották őket a közösségi oldalukon, hogy a kecskeméti angyalok teljesíteni tudják a kívánságokat. Az ünnepség fénypontjaként mind az 50 gyermek kezébe is foghatta az áhított játékot. Természetesen nem maradt el a közös éneklés sem, ami után a többség rögvest ki is próbálta ajándékát.

Engert Jakabné alpolgármester asszony ugyancsak köszöntötte a családokat, illetve Boronkay Péter paralimpikon is, aki friss apukaként sem töri meg a hagyományt, hogy karácsonykor egy csapat gyerkőccel üljön be a moziba.

 

 

Felsorolni is nehéz, mi mindent tettek az idén ötéves alapítvány önkéntesei az ilyen-olyan nehézségekkel küzdő családok megsegítésére ebben az évben: télen tűzifát gyűjtöttek, jótékonysági sportnapokat szerveztek, ők maguk is futócipőt húztak és egy-egy nemes ügyért rótták a kilométereket, ha kellett, elintézték a nagybevásárlást egy családnak és még hosszasan folytathatnánk a sort.

“A tavalyi és az idei év egyaránt rendkívül sűrű volt az alapítvány életében, de az a jó, hogy sokan vagyunk, így amikor egyikünk éppen megfárad egy picit, akkor a másik tudja húzni magával, remekül kiegészítjük egymást. Kiemelkedő pillanat volt számunkra 2019-ben a Csaba család javára rendezett sportnap, a Bardóczky család megsegítésére szervezett Fuss gurulva Balázsért, de az is, hogy a Alföldi Regionális Airsoft és Hagyományőrző Sport és Szabadidő Egyesület 160 db Mikulás-csomagot gyűjtött nekünk, ez a tavalyi szám több mint háromszorosa!” - büszkélkedik Szabóné Kis Éva, az egyik alapító. “Egyre több támogató áll mellénk a nagyobb cégektől a magánemberekig, ezzel párhuzamosan pedig a támogatott családok száma is nő, ami persze nagy kihívás elé állít minket, de 2020-tól már 9-en fogunk tevékenykedni az alapítványban.”

 

 

Szükség is van a plusz segítőkre, mert már most telik a jövő évi Kecsap-naptár jótékonysági eseményekkel.

“Mindenképp két sportnapot szeretnénk szervezni - egyet február-március környékén, egyet pedig ősszel. A karácsonyi összejövetelhez hasonlóan ezeket is hagyománnyá szeretnénk tenni. Minden alkalommal egy bizonyos családot támogatunk majd belőle. Közben most a nemrég született kecskeméti hármasikreknek gyűjtünk pelenkát, úgyhogy folyamatos a munka.”

 

 

Egy másik, az alapítványhoz kapcsolható örömhír, hogy Lizike, akinek gyógyulása érdekében összefogott a város két évvel ezelőtt, a gyógyulás útjára lépett. Mindössze egyéves volt, amikor vesedaganatot diagnosztizáltak nála, a róla készült, szívszorító kórházi fotók bejárták az internetet. Az E-KECSAP karácsonyi ünnepségén Lizike már az életvidámságával csalt könnyeket a szemünkbe, ahogyan az óriási ajándékának (ami egy csodaszép beszélő babát rejtett) kibontásával ügyeskedett.

 

 

“Ahhoz, hogy mi az alapítványi munkánkat maximális erőbedobással tudjuk végezni, ahhoz komoly háttértámogatásra van szükségünk a családjaink, férjeink, gyermekeink, szüleink részéről. Csak az tud segíteni a másik családon, aki egy stabil családban él, hiszen az erőt onnan gyűjtjük” - zárta gondolatait Éva.

Mi is sok erőt és kitartást kívánunk az alapítvány összes tagjának a következő esztendőre!

 

Galéria:

Fotók: Petróczi Réka - Képek Rékától fotó, fotóstúdió

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 17 december 2019 13:46
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449