TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Segíts a kecskeméti hajléktalanoknak tisztálkodási szerekkel!

16
2020 jan.

Segíts a kecskeméti hajléktalanoknak tisztálkodási szerekkel!

 

Naponta többször kezet mosunk szappannal, este forró zuhany után bújunk ágyba, illatos testápolókkal kényeztetjük a bőrünk. Nekünk mindez a természetes napi rutin része. Sok embertársunknak azonban még ennyi sem adatik meg. A Medina Adománybolt épp ezért elindított egy gyűjtést: a hajléktalan kecskeméti nőknek és férfiaknak adományozhatunk rajtuk keresztül tisztálkodási szereket, fehérneműt.

 

 

A Medina Adománybolt kapcsolódott az országos kampányhoz, amelynek célja, hogy a hajléktalan nőket ellássuk fehérneműkkel, tisztálkodási- és piperecikkekkel. A menstruációs szegénység nem csupán egészségügyi kockázatot jelent, de megfosztja a nőket méltóságuktól és szégyenérzetet kelt bennük.

A kecskeméti hajléktalanszállókkal egyeztetve kiderült, a tavaly leadott adományok már elfogytak, így aktuálissá vált újra a gyűjtés, amit ráadásul kiterjesztettek a férfiakra is.

 

Mi kerüljön egy-egy neszeszerbe?

 

Nőknek:

tampon, betét, bugyi, trikó, melltartó, szépségápolási cikkek, krémek, testápolók, sminkfelszerelés, körömlakkok, akár hajfesték, stb.

Férfiaknak:

Zokni, alsónadrág, jégeralsó, tusfürdő, borotvahab, eldobható vagy elektromos borotva (a többi fajtát elveszik tőlük), after shave, férfi dezodor, stb.

Nemtől függetlenül:

fogkefék, fogkrém, szappan, sampon, zokni, stb.

 

Nem fontos teljesen összeállított pakkot leadnod, ömlesztve is teljesen megfelel és egy üres neszeszernek is nagyon fognak örülni. Továbbá nem szükséges egyből bevásárolnod, ha segíteni szeretnél, először nézz körbe otthon, hátha kaptál karácsonyra olyan kozmetikumot, amelyre nincs szükséged, más márkát használsz, nem tetszik az az illat, stb., vagy épp van egy félig még teli körömlakkod, parfümöd, stb., amire ráuntál. Amit még tovább ajándékozható állapotúnak ítélsz, nyugodtan leadhatod!

 

Hol és meddig adhatod le adományod?

 

Február közepéig tart a gyűjtés a Medina Adományboltban, Kecskeméten, a Csongrádi u. 4. szám alatt, ahol nyitvatartási időben fogadják a felajánlásokat.

Az adományokat folyamatosan adják majd át, fotóval dokumentálva.

 

Beállsz a segítők sorába?

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449