TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Hogyan lehet túlélni, ha elveszíted a szüleidet?
11
2020 febr.

Hogyan lehet túlélni, ha elveszíted a szüleidet?

 

Évente 5000 gyerek kerül állami gondoskodásba. Az SOS Gyermekfalvak kampányában a rendszerben felcseperedett fiatal felnőttek üzennek a bent lévő gyerekeknek, hogyan lehet átvészelni ezt az időszakot és felnőni egy idegen közegben. Flóra és Heni története egyszerre szívszorító és feltöltő.

 

Flóra családon belüli erőszak miatt került állami gondoskodásba. Már kiskamaszként olyan érzelmi védekező rendszert épített fel, ami segített neki túlélni a legrosszabb dolgokat, alkalmazkodni az új helyzetekhez és feldolgozni a traumát. Ma magabiztos felnőtt, szakmával a kezében, saját élettel.

 

 

Heni szülei alkoholbetegek voltak. Az első nevelőszülei bántalmazták, de az öntudatos kislány szóvá tette és kijárta a gyámügynél, hogy új helyre kerüljön. A felnőttek mellett kortársai is sokat bántották. „Amikor elmondtad az iskolában, hogy te állami gondozott vagy, nincsenek szüleid, nagyon sokat csúfoltak. Hogy neked nincs is anyád, te ezt nem is értheted, vagy minek jössz el az anyák napjára, neked fölösleges.” Mára úgy érzi, mindezt a háta mögött tudta hagyni, 33 éves korára elért mindent, amit szeretett volna. Hogyan sikerült neki?

 

 

A két fiatal hölgy története, kitartása és tanácsai segítség lehet a gyermekvédelemben élő gyerekeknek, de számunkra is igencsak inspirálóak voltak.

 

Az SOS Gyermekfalvak kampánya a szülők nélkül felnőtt gyerekek helyzetére hívja fel a figyelmet.

„Ezek a gyerekek traumatizáltan érkeznek a gyermekvédelembe. Erős pszichológiai támogatást kell nekik adni ahhoz, hogy megbirkózzanak a gyerekkorukkal és egészséges felnőttekké válhassanak. Az SOS abban különleges, hogy támogatóinknak köszönhetően meg tudjuk nekik adni ezt a segítséget, így egy teljes szakmai stáb dolgozik a gyerekekkel a nevelőszülőtől kezdve a fejlesztő szakemberen át a pszichológusig. Fontos lenne, hogy minden állami gondoskodásba kerülő gyerek megkaphassa ezt a támogatást, hogy fordíthassunk a sorsukon” – mondta Szilvási Léna, az alapítvány szakmai igazgatója.

Az SOS Gyermekfalvak jelenleg is nevelőszülőket keres, akik segítenének a szülők nélkül élő gyerekeknek. Ha valaha is kacérkodtál már a gondolattal, hogy segíts olyan gyermekeken, akiket vérszerinti szülei bármilyen okból kifolyólag nem tudnak nevelni, és ízig-vérig testhezálló feladat számodra az, hogy főállású anya legyél, akkor ne várj tovább! Íme a részletek, hogyan működik a nevelőszülőség, mik a feltételei, körülményei.

 

 

Megosztás‌ ‌=‌ ‌Ez‌ ‌klassz,‌ ‌hasznos‌ ‌írás‌ ‌volt!‌ 
 
Köszönjük,‌ ‌hogy‌ ‌ajánlod‌ ‌barátaidnak‌ ‌a‌ ‌Trendalelke.hu-t!‌ 
Utoljára frissítve: kedd, 11 február 2020 18:07
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449