TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Legyen Egészségkert a kecskeméti kórház területén! Szavazz Te is!
12
2020 febr.

Legyen Egészségkert a kecskeméti kórház területén! Szavazz Te is!

 

Dr. Molnár Mária és csapata egy álomszép kertet vizionál a kórház területére gyalogló ösvénnyel, labirintussal, pihenőhelyekkel és rengeteg lélekgyógyító növénnyel. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapatának ötletét, az Egészségkertet a szakmai zsűri beválasztotta a döntős pályázatok közé, vagyis elnyerheti a Richter Anna Díjat. Ehhez a Te szavazatodra is szükség van!

 

A Richter Anna Díjról

 

Hazánk egyik legismertebb gyógyszercége, a Richter Gedeon Nyrt. pályázati kiírásával kreatív ötletek kidolgozására inspirálta az egészségügy, gyógyszerészet és oktatás területén dolgozó nőket. A Richter Anna Díj olyan újszerű, megvalósítható projektterveket várt a pályázóktól, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hozva a hétköznapokban.

 

 

A kecskeméti csapat és a mesebeli Egészségkert

 

A versenyben legfeljebb öt főből álló csapatok indulhattak, a megjelölt területek valamelyikén aktívan tevékenykedő női csapatkapitány vezetésével. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapata egy szemet-lelket gyönyörködtető kertet álmodott meg a kórház területén található 3000 négyzetméteres kihasználatlan területre.

A kert fő elemei a végtelen jelet ábrázoló gyalogló ösvény, a labirintus, a pergolával körülvett pihenő részek lennének. A természetes környezet kialakításának a célja, hogy a hosszan kórházban fekvő betegeinknek feltöltődést nyújtson, lehetőséget teremtsen a hozzátartozókkal való félrevonulásra és a dolgozók számára is felüdülést jelentsen. A fák, növények között végzett séta gyógyító hatását számos tanulmány igazolta, így a megálmodott kert a gyógyulás folyamatához is lényegesen hozzájárulhatna.

 

Csapatvezető: Dr. Molnár Mária pszichiáter főorvos, pszicho-onkológus

Csapattagok: Nagyné Szigeti Dóra, Leskowsky Laura, Gyapjas Tünde, Lantos Lenke

 

 

Az Egészségkert ötlete elnyerte a szakmai zsűri tetszését és beválasztotta a döntős pályázatok közé. Ahhoz azonban, hogy megvalósulhasson, szükség van a mi szavazatainkra! 

 

A szavazás menete:

 

A kategóriánként egy-egy győztes projektet a zsűri tagjai választják majd ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa azonban a szavazók kezében van.

Az Egészségkert csapata köszönettel fogad minden szavazatot ezen a linken!

Március 8-ig a  oldalon a nagyközönség szavazatait várja az Egészségkert csapata. A szavazók nemcsak a projekt megvalósításához segítik hozzá a döntősöket, hanem részt vehetnek a Richter Anna Díj nyereményjátékán is.

Érdemes követni a díj Facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 12 február 2020 18:51
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449