TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Nézd meg a legfrissebb Oscar-díjas rövidfilmet ingyen, online!

13
2020 febr.

Nézd meg a legfrissebb Oscar-díjas rövidfilmet ingyen, online!

 

Éppúgy megható mint vicces, ahogyan egy afroamerikai apuka férfit próbáló küzdelmek árán megtanulja, hogyan kell megzabolázni kislánya haját. Az eredmény? Egy kevesebb, mint 7 perces, Oscar-díjat érő kisfilm szeretetről, családról. Mutatjuk is! Zsepit elő!

 

 

A korábbi NFL-játékos Matthew Cherry történelmet írt néhány nappal ezelőtt, az Oscar-díjátadón, ő lett ugyanis az első amerikaifutballista, egyben Kobe Bryant után a második sportoló, aki Oscar-díjat vihetett haza. Cherry az animációs rövidfilm kategóriában nyert Hair Love című filmjével, amit ő maga írt és rendezett is, illetve producerként is közreműködött.

A kisfilm már a 19 milliós nézettség felé közelít. Érdekesség, hogy Cherry már 2012-ben írt egy olyan Twitter-bejegyzést, amelyben azt jósolta, egy nap majd Oscarra jelölik. Az ötlet évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne.

“Azért készítettük el a Hair Love-ot, mert szerettünk volna erőteljesebben megjelenni az animációs világában, hogy megmutassuk, fekete hajjal élni teljesen normális” - magyarázta Cherry.

 

 

A Hair Love rendezője Kobe Bryantnek ajánlotta az Oscar-díját. A január végén, tragikus helikopter-balesetben elhunyt kosárlabdázó két éve Cherryhez hasonlóan animációs rövidfilmben nyert a Kedves kosárlabda! (Dear Basketball) című filmjével, ami mellett producer volt. A 2018-as alkotást a kosárlegenda visszavonulása ihlette.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 13 február 2020 10:22
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449