TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Látogatási tilalom, törölt rendezvények Kecskeméten, a koronavírus miatt
10
2020 márc.

Látogatási tilalom, törölt rendezvények Kecskeméten, a koronavírus miatt

 

Noha Kecskeméten a kapott tájékoztatás szerint még nem jelent meg a koronavírus, az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményben látogatási tilalmat rendelt el az új vírus miatt 2020. március 8-tól. A rendelkezés értelmében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is teljeskörű látogatási tilalom lépett érvénybe. A tilalom visszavonásig érvényes.

 

 

A látogatási tilalom ideje alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél, az osztályvezető főorvos írásos engedélyével egy hozzátartozó tartózkodhat. Írásbeli engedélyt az illetékes osztályvezetőtől telefon, illetve e-mailben igényelhetnek a látogatók.

A kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat, illetve az apás szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet. A beteget e mellett megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás.

A látogatási tilalom alatt fokozott biztonsági ellenőrzés lesz! Az épületek közötti átjárás lehetősége megszűnik. A fekvőbeteg osztályokra történő belépést szigorúan ellenőrzik. Csomagküldési lehetőség nem biztosított. A telephelyre gépjárművel behajtani kizárólag dolgozóknak, érvényes éves behajtókártyával lehet. Súlyos állapotú, vagy mozgásában korlátozott beteget a hozzátartozó kitehet/felvehet, majd kötelezően ki kell hajtania. Személybejárás a teherporta felől megszűnik, az arra jogosultak kizárólag a főbejárat felől közelíthetik meg intézményt.

A sürgősségi fogadóhelyek, gyermek -és felnőtt háziorvosi ügyelet, az elhunytakkal kapcsolatos ügyintézés és pénztár változatlanul működik. A betegdokumentáció másolat kiadása minden héten kedden 9-12 óra között elérhető.

A Rendelőintézet nyitvatartása változatlan, de egyes szakrendelések helye megváltozhat.

 

Kecskeméten még nem jelent meg az új koronavírus, de óvintézkedések vannak

 

Az önkormányzat ugyan nem lát el járványügyi feladatokat, ettől függetlenül az elővigyázatossági intézkedéseket folyamatosan megteszik:

  • Intézményeikben felszerelik a kézfertőtlenítő készülékeket úgy, hogy azok közvetlenül a bejáratnál elérhetők legyenek.
  • Zajlik a helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszok fertőtlenítése.
  • A kórházakhoz hasonlóan a szociális intézmények sem látogathatók.

A március 15-i hivatalos városi ünnepséget az önkormányzat nem tartja meg. Az ünnepi beszéd videója megtekinthető lesz a városi hírportálokon és a közösségi média felületein. A kecskemétiek természetesen szabadon, tetszőleges időpontban koszorúzhatnak.

Javasolják, hogy

  • a különböző egyéb rendezvények megtartását a szervezők vegyék fontolóra.
  • a háziorvosi rendelőkben mindenki csak annyit tartózkodjon, amennyit feltétlenül kell, ezzel is csökkentve az esetleges megbetegedés kockázatát.
  • a külföldről hazaérkezők vegyék fontolóra a 2 hetes önkéntes karanténba vonulást.

A Kecskeméti Fürdő külön elővigyázatossági intézkedéseket vezetett be, emellett elmarad a hétvégére hirdetett éjszakai fürdőzés és családi nap.

Az országos járványügyi helyzetre tekintettel a Március 15-i Ünnepi Megemlékezés a Nyíri-erdőben ugyancsak elmarad.

 

A koronavírussal kapcsolatosan ingyenesen hívható zöld számok:

  • 06/80/277-455
  • 06/80/277-456

Friss és hiteles információ pedig ezen az oldalon található.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449