TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Nem lesz iskolabezárás a koronavírus miatt!

11
2020 márc.

Nem lesz iskolabezárás a koronavírus miatt!

Designed by Freepik Designed by Freepik

 

Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az egész országra kiterjedően, az ezzel járó intézkedések visszavonásig érvényesek, minden bizonnyal hetekig eltarthat a mostani helyzet.

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője ismertette az intézkedéseket az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. Íme a legfontosabbak:

  • Mivel a megbetegedés a gyermekenél nem jellemző, ezért nem találják indokoltnak az iskolák bezárását. Egyedül az egyetemeken vezetnek be intézménylátogatási tilalmat, az egyetemisták távoktatásban vehetik igénybe az egyetemi oktatást. A kecskeméti Neumann János Egyetem intézkedési terve a koronavírus járvánnyal kapcsolatban itt olvasható. Bölcsődék és óvodák esetében az önkormányzatok dönthetnek korlátozó intézkedésekről. Az iskoláknak a koronavírus miatt le kell mondaniuk minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, beleértve a Határtalanul, Erasmus, Erasmus+ programot, valamint külföldi nyelvtanfolyamokat, és a Lázár Ervin Programot.
  • A 100 főnél nagyobb beltéri, 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják, ám ez a munkahelyekre nem vonatkozik.
  • Olaszországból, Kínából, Iránból és Dél-Koreából nem léphet be senki Magyarországra. A szlovén, osztrák határokon is szigorítások lesznek, a repülőket, a vonatokat és a buszjáratokat leállítják szerda éjféltől. Csak magyar állampolgárok jöhetnek be az országba.

 

Hogy miért fontosak a szigorú óvintézkedések? Itt egy szemléltető grafikon a járványok lefolyásáról:

 

Forrás: www.index.hu

 

Elmaradó programok Kecskeméten - FRISSÍTVE:

 

A X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé 2020. március 14-re tervezett megnyitó ünnepsége elmarad. A jelenlegi helyzet szerint azonban a tárlat március 14-től látogatható, nyitvatartási időben, keddtől vasárnapig, 10.00-17.00 óráig. A X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé hagyományos, díjátadással egybekötött megnyitó ünnepségét előreláthatóan finisszázsként fogják megrendezni 2020. április 25-én, szombaton du. 15.00 órai kezdettel.

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. a koronavírus által okozott megbetegedések megelőzése, a kockázati tényezők és helyzetek számának csökkentése érdekében az április 15-ig sorra kerülő nagyobb közönséget vonzó rendezvényeit, előadásait elhalasztja. A döntés vonatkozik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál számos nagyrendezvényére is, de nem érinti az intézmény nyitva tartását, a kiállítások látogathatóságát , valamint a kisközösségek működését. A már megvásárolt jegyek felhasználhatók a halasztott időpontban megtartandó előadásokra, vagy visszaválthatók. A Hírös Agóra számos alkalommal ad helyet - bérleti szerződés alapján - külső szervezők eseményeinek. Ezen események megtartását, illetve lemondását a külső szervezőkre bízzák.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2020. március 12-től nem tartja meg előadásait egyik játszóhelyén sem. További tájékoztatásként az intézmény megerősítette: a rendelet és a külföldi egyetemek értesítését és kérelmét figyelembe véve (Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Újvidéki Művészeti Akadémia) a SZÍN-TÁR Fesztivált és a Húsvétoló rendezvényt is lemondja. A fenti intézkedés a rendelet visszavonásig marad érvényben. A jegyekkel és a bérletekkel kapcsolatos egyéb ügyintézéssel kapcsolatban a további kormányrendeletek függvényében születik majd döntés. A friss hírekkel és az intézményt érintő határozatokról folyamatos tájékoztatást adnak a színház felületein.

A március 15-i hivatalos városi ünnepséget az önkormányzat nem tartja meg. Az ünnepi beszéd videója megtekinthető lesz a városi hírportálokon és a közösségi média felületein. A kecskemétiek természetesen szabadon, tetszőleges időpontban koszorúzhatnak. A Március 15-i Ünnepi Megemlékezés a Nyíri-erdőben ugyancsak elmarad.

A Ciróka Bábszínház meghirdetett előadásai a rendelet visszavonásáig elmaradnak. Ez vonatkozik, a hétközi bérletes előadásainkra, a vasárnapi előadásokra és a Bábszínházi Világnapra meghirdetett programokra is. A márciusi Itt vagyok! és a Kukucs! c. babaelőadások is elmaradnak. Március 12-én csütörtökön 10:30 órakor és március 13-án, pénteken 10 órakor az Eddmegleves című előadásokat megtartják, mert a nézőtér befogadóképessége 100 fő alatt van. Az előre megvásárolt jegyeket április 15-ig válthatják vissza a nézők a bábszínház jegypénztárában.

Bezárásra kerül egyebek között a Kecskeméti Fürdő és a Zsibpiac is. 

Az Otthon Mozi a rendelet visszavonásáig törölte vetítéseit.

Az élelmiszereket árusító helyeket, így a nagypiacot és a nagybani piacot a korlátozás egyelőre nem érinti. A 100 fő alatti sport edzések és versenyek szintén megtarthatók, amennyiben a kormányrendeletek ezt továbbra is megengedik.

 

Látogatási tilalom a kecskeméti kórházban

 

Noha Kecskeméten a kapott tájékoztatás szerint még nem jelent meg a koronavírus, az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményben látogatási tilalmat rendelt el az új vírus miatt 2020. március 8-tól. A rendelkezés értelmében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is teljeskörű látogatási tilalom lépett érvénybe. A tilalom visszavonásig érvényes.

Részletek

 

A koronavírussal kapcsolatosan ingyenesen hívható zöld számok:

  • 06/80/277-455
  • 06/80/277-456

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 11 március 2020 18:18
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449