TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Tovább szigorodtak a koronavírus miatti intézkedések Kecskeméten
16
2020 márc.

Tovább szigorodtak a koronavírus miatti intézkedések Kecskeméten


Országos és helyi szinten egyaránt bevezettek további korlátozásokat, hogy felvegyük a kesztyűt a koronavírussal.

 

 

2020. március 16-án délelőtt összehívták a Városi Operatív Törzs szűkített ülését, tájékoztatott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármestere.

A meghozott intézkedések:

“A kecskeméti önkormányzati kulturális intézmények – múzeumok, kiállítóhelyek, könyvtárak, Hírös Agóra és intézményei – 2020. március 17. (keddtől) zárva tartanak. Javasoljuk a nem önkormányzati fenntartású kulturális intézmények bezárását is.

2020. március 19-én (csütörtökön) az önkormányzat délelőtt rendkívüli bizottsági üléseket, délután rendkívüli közgyűlést tart.

2020. március 20-tól (péntektől) a polgármesteri hivatal elsősorban home office-ban (otthoni munkavégzés) működik. Az esetlegesen hiányzó technikai feltételeket addig ki kell alakítani.

A házasságkötési szertartások létszámát 15 főben korlátozzuk.

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál vizsgálják meg a home office lehetőségét. Készüljön jogi segédanyag az intézményvezetők és cégvezetők részére az állásidőre, munkaidő keretre, stb. vonatkozóan, a home office munkavégzés által nem megoldható feladatot végző munkavállalók tekintetében.

Az összes fesztivált, kulturális rendezvényt lemondjuk, az előkészületeket abbahagyjuk. Ez vonatkozik a júliusra tervezett Csiperó fesztiválra és a Nemzetközi Gyermek Játékokra (ICG) is.

2020. március 18-tól (szerdától) a bölcsődékben és az óvodákban rendkívüli szünet lesz. Ez vonatkozik a nem önkormányzati fenntartású intézményekre is. A nem önkormányzati fenntartású bölcsődék, óvodák jelezzék az önkormányzat számára, hogy a feltétlenül szükséges intézményi felügyelet hány gyereket érint, és ezt hogyan tudják megoldani.

Az óvodások és bölcsődések számára a közétkeztetést elvihető ebéd formájában biztosítjuk – a népegészségügy szakmai véleményének függvényében.

2020. március 17-től (keddtől) a közösségi közlekedés tanszüneti menetrend szerint zajlik majd. Az első ajtókon fel- és leszállni nem lehet. A fedélzeti jegyértékesítés megszűnik. Az autóbuszokon fokozott jegyellenőrzés lesz. A tanszüneti menetrend arra a rövid időszakra marad érvényben, amíg a Kecskeméti Közlekedési Központ kidolgozza a minimum szintre csökkentett szolgáltatás kereteit.

A Margaréta Idősotthonban zajló építési munkálatok kapcsán a kivitelezőtől kérjük a belső munkavégzés szüneteltetését, átmeneti időre.

A körbekerített játszótereket lezárjuk. A kerítéssel nem rendelkező játszótereket körbe szalagozzuk, és figyelmeztető táblával látjuk el. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont játszótere és egyéb sporteszközei nem használhatók.

A piaci árusok csak gumikesztyűben nyúljanak az áruhoz! A vevőket pedig határozottan kérjék arra, hogy az áruhoz ne nyúljanak.

A nyugdíjas házak lakóinak és minden idősnek javasoljuk, hogy maradjanak otthon, bevásárolni se járjanak ki.

2020. március 18-tól (szerdától) kezdődjön el azon kecskeméti diszpécserszolgálat működése, amely az idős embereket élelmiszer, gyógyszer és tisztálkodószerek beszerzésével segíti. A diszpécserszolgálat részére biztosítani kell a szükséges eszközöket (laptop, telefon, kesztyű, fertőtlenítőszer).

Vigyázzanak magukra, egymásra! Csak akkor mozduljanak ki otthonaikból, amikor feltétlenül szükséges!”

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Koronavírus Operatív Testülete 2020. március 16-tól visszavonásig az alábbi intézkedéseket léptette életbe:

“A fekvőbeteg-ellátásban az elektív, azaz a tervezett ellátásokat, műtéteket szüneteltetjük. Intézményünk a fekvőbeteg osztályokon csak kizárólag sürgősségi betegeket lát el (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében)

Az intézmény egyes osztályait azonnali hatállyal kiürítjük.

A járóbeteg szakrendelések a Rendelőintézetben 2020. március 17-től korlátozásra kerülnek. Bizonyos szakrendelések átmenetileg megszűnnek, egyes szakrendeléseken pedig csak telefonos konzultációra lesz lehetőség.

A Rendelőintézetbe való bejutás rendje változik: Minden belépő szigorú ellenőrzésen és Triázs folyamaton megy át, mely megszűri jogosultságát és esetlegesen fennálló fertőző betegségeit.

A Bőrgondozó Intézet 2020.03.16-tól bezár!

A bőrgyógyászat rendelését csökkentve, a sürgősségi esetek ellátását a Rendelőintézeten belül folytatja.

A Bőrgondozó Intézet ezentúl a Sürgősségi Betegellátó Osztály fertőzésgyanús betegeinek elkülönítésére szolgál. Így tehát aki magas lázzal, felsőlégúti tünetekkel fordul intézményünkbe, kérjük, hogy közvetlenül a Bőrgondozó Intézet épületébe menjen!

Az Onkológiai Központ gondozó elsősorban telefonon tartja a kapcsolatot a betegekkel.

Kúraszerű ellátás a kijelölt kórtermekben az előírt 2 méteres védőtávolság betartása mellett megoldott.

A betegdokumentáció igénylése kizárólag elektronikus úton történhet a betegdokumentació@kmk.hu (Kérjük tájékozódjon honlapunkról

A Központi Klinikai Laboratórium vérvételi helyisége csak sürgős laborkéréseket fogad, kérjük vegyék igénybe a város egyéb vérvételi pontjait. (A gyermekvérvétel szintén csak sürgős esetben működik)

A fizioterápiás kezelések igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

A Mammográfia átmenetileg szünetel.

A labor mellett, többek között az izotóp labor, CT, MR, PET CT, Dexa, Ultrahang, Citológia szintén kizárólag sürgősségi vizsgálatokat végez.

Az Endoszkópos Centrumban a sürgős szűrések és vizsgálatok folytatódnak.

A Gyermekszakrendelések szintén csak sürgős eseteket látnak el, működésük csökkentett óraszámban.

A sürgősségi betegellátás (SBO), a sürgősségi traumatológiai ellátás, a DSA labor, egyéb sürgősségi ügyelet (pl. nőgyógyászat-szülészet) változatlanul működik.

Jelenleg is zajlik annak megszervezése, hogy felkészüljünk a fertőzött betegek és dolgozók megfelelő elkülönítésére és ellátására.

 

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel jelentette be a járvány miatti legújabb korlátozó intézkedéseket a parlamentben:

Magyarország határait a személyforgalom elől lezárják, csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére.

A szórakozóhelyek, mozik bezárnak.

Betiltják a nyilvános rendezvényeket.

Az éttermek, kávézók délután háromig lehetnek nyitva.

Élelmiszerüzletekre, gyógyszertárakra nem vonatkozik a korlátozás.

 

A koronavírussal kapcsolatosan ingyenesen hívható zöld számok:

  • 06/80/277-455
  • 06/80/277-456

Friss és hiteles információk

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 16 március 2020 19:30
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449