TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Diszpécser önkénteseket keresnek a kecskeméti idősek segítésére

17
2020 márc.

Diszpécser önkénteseket keresnek a kecskeméti idősek segítésére

hoto by bongkarn thanyakij from Pexels hoto by bongkarn thanyakij from PexelsÖsszefogás indult az idősekért Kecskeméten: a város szerdán elindítja a bevásárlást segítő diszpécserszolgálatot, amihez önkénteseket keresnek.


A koronavírus járvány terjedésének megállítása miatt fokozottan segíteni kell az idősebb embereket. Kecskemét városa 2020. március 18-án elindítja bevásárló gondoskodó szolgálatát, melyben részt vesznek a CédrusNet Kecskemét Iroda, a Hírös Agóra Nonprofit Kft., illetve a Városi Civil Kerekasztal ifjúsági terület szakemberei.

“Csak remélni tudjuk, hogy nem lesz hosszú idő, amíg a kiemelten veszélyeztetett, egyedülálló, 65-70 év feletti korosztálynak a fertőzés elkerülés érdekében az otthonukat nem javasolt elhagyniuk. De sajnos fel kell készülni egy rosszabb forgatókönyvre is, amikor több segítségre lesz szükség. A gondoskodó szolgálat ezt a réteget fogja segíteni.

Az önkéntes házi karanténban levő idős embereknek napi ellátást biztosító élelmiszereket, gyógyszereket és tisztálkodási szereket kell szállítani.

A CédrusNet Kecskemét Iroda látja el a szolgálat diszpécseri feladatait (telefonos és online), melyhez keresünk a nem veszélyeztett korosztályhoz tartozó segítőket. A szolgálat az egyébként zárva tartó Agórában fog működni 8.00 és 18.00 óra között munkanapokon. A diszpécser szolgálatot két-két fő látja el napi 5 órás ciklusban (azaz egy napra összesen 4 önkéntesre van szükségünk)” - írják a felhívásukban.

 

Az érdeklődők a +36 70 618 1878 telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelentkezhetnek.Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 17 március 2020 14:53
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449