TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Elindult a kecskeméti Gondoskodó Szolgálat, önkéntes bevásárlókat keresnek
19
2020 márc.

Elindult a kecskeméti Gondoskodó Szolgálat, önkéntes bevásárlókat keresnek

"Designed by Freepik" "Designed by Freepik"

 

Önkéntesek vásárolnak be a kecskeméti időseknek, hogy a koronavírus szempontjából legveszélyeztetettebb csoport tagjainak ne kelljen a fertőzést kockáztatva kimozdulniuk otthonról. A rendszer biztonságos, minden vásárlást egyéni jelszó véd, hogy elkerüljék a csalásokat. Várják azon önkéntes fiatalok jelentkezését, akik szívesen segítenek a Gondoskodó Szolgálat működtetésében.

 

A Gondoskodó Szolgálat célja elsősorban az egyedül élő idősek segítése, annak érdekében, hogy bevásárlás céljából se mozduljanak ki otthonaikból. Az idősek a legveszélyeztetettebbek a kialakult helyzetben, így nekik van leginkább szükségük a segítségre. Amellett, hogy akinek idősek a saját szülei, gondoskodik róluk, a város vezetése arra kér mindenkit, más idős, vagy krónikus beteget is segítsünk bevásárlással, gyógyszerek kiváltásával. Azok, akik nem számíthatnak máshonnan segítségre, a több szervezet összefogásával életre hívott Gondoskodó Szolgálathoz fordulhatnak.

 

Kik, milyen rendszerességgel és milyen célból vehetik igénybe a Gondoskodó Szolgálatot?

 • elsősorban egyedülálló – családi és hozzátartozói segítség nélküli – 65 év feletti idős személyek, Kecskemét közigazgatási területén belül élők
 • a napi bevásárlásban (alapvető élelmiszer, gyógyszer, tisztálkodási cikkek beszerzése)
 • hetente legfeljebb kétszer 

 

A diszpécserszolgálat elérhetőségei:

 • a 76/503-892-es vagy a 20/556-34-02-es telefonszámon,
 • a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen érhető el
 • hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

 

Így működik a segítő szolgálat:

 1. A bevásárlást igénylő felveszi a kapcsolatot a diszpécserrel (telefon, vagy e-mail), aki rögzíti az adatokat és a kéréseket. A segítségre szorulók védelmében megbeszélnek egy jelszót.
 2. A diszpécser eljuttatja a kérést az önkénteseknek, akik elvégzik a bevásárlást és az igénylőnek házhoz viszik a kért termékeket. (Mindez szoros anyagi elszámolás mellett.) A beszerzés, vásárlás a tervek szerint hétfőtől péntekig 14 és 18 óra között történik, így a kiszállítás minden esetben a délutáni, kora esti órákban valósul meg.
 3. Nyomatékosan felhívják a gondoskodásra szorulók figyelmét, hogy a jelszó elhangzása nélkül ne álljanak szóba a hozzájuk becsengető idegenekkel, és ne nyissanak nekik ajtót!

 

Kik működtetik a szolgálatot?

A Gondoskodó Szolgálat a kecskeméti önkormányzat, a CédrusNet, a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági Tagozata, a Hírös Agóra, a Kecskeméti Polgárőr Egyesület, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága és a Kecskeméti Közlekedési Központ szoros együttműködésével látja el a feladatot.

Az önkéntesek fiatalok, akik a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági terület toborzásában tevékenykednek és Kecskemét belső közigazgatási területén dolgoznak. A külső városrészek ellátása a polgárőrség bevonásával történik. Amennyiben az önkéntes segítők bármi gondot, problémát észlelnek a segítségre szoruló személynél, értesítik az ellátórendszert.

A Gondoskodó Szolgálat első óráinak tapasztalatai pozitívak, ugyanakkor sajnálattal tapasztalják, hogy továbbra is nagyon sok idős ember hagyja el az otthonát. Ezért figyelemfelkeltő, egyszerű szórólapokat is készítettek, amelyeket a városrendészek adnak át az időseknek, és amelyeken szerepelnek a Gondoskodó Szolgálat elérhetőségei.

 

Segítenél?

Önkéntesnek jelentkezni lehet a 20/556-2641-es telefonszámon, vagy a Gondoskodó Szolgálat Kecskemét Facebook oldalán.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 19 március 2020 13:52
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449