TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Ha jelképesen is, de ma 100 főre főztünk Bolognai spagettit a Wojtyla Ház népkonyháján

25
2020 márc.

Ha jelképesen is, de ma 100 főre főztünk Bolognai spagettit a Wojtyla Ház népkonyháján


Koronavírus ide vagy oda, a nélkülözők nem éhezhetnek! A Trendalelke Vállalkozónői Reggeli közösséggel hatodik alkalommal vállaltunk jótékonysági főzést a kecskeméti Wojtyla Ház népkonyháján. Eddig minden alkalommal tevékeny szerepünk volt az ebédkészítésben: a védjegyünkké vált tárkonyos raguleveshez nem csupán pénzadományt biztosítottunk, hanem a szakácsokkal együtt hámoztunk, kockáztunk, kevertünk, kavartunk. A tartalmas leveshez eddig minden alkalommal sütemények hadát kínáltuk, amit a vállalkozónői reggeli eseménysorozat résztvevői otthon sütöttek meg.

 

 

Vállalkozónői sütemény arzenálunk 2019 őszén a Wojtylában

 


Az aktív részvételünket és a süteménysütést lenullázta ugyan a járvány miatti óvatosság, de a lelkesedésünket nem! Sok vállalkozónő társunk zárja jó esetben nullával, sok esetben jelentős mínusszal a hónapot, a jótékonysági főzésre mégis összezártunk. Egyetlen felhívásra bőven összegyűlt a bevásárláshoz szükséges összeg, így aztán már csak az maradt a nagy kérdés, hogy a felvásárlási láz közepén, hol fogunk beszerezni 12 kg darált húst a Bolognai spagettihez, és mivel helyettesítsük a süteményeket.


Aki tegnap a Metro áruházban nem talált darált húst, ne mérgelődjön: nem az otthoni fagyasztónkat tömtük meg, hanem a Wojtyla által pártfogolt 100 rászoruló ebédjéhez vásároltunk be.

Bevásárlólista 100 főre:

  • 12 kg sertés darált hús
  • 8 kg spagetti
  • 5 l paradicsomsűrítmény
  • 3 kg hagyma
  • 2 kg sárgarépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 láda alma (sütemény helyett)


A nagybevásárlás után leszállítottuk az Egressy utcai szegényellátó szervezethez az alapanyagokat, ahol ma 100 főre készült Bolognai spagetti, sütemény helyett pedig almával kerekítettük le a menüt.

Immár hagyományosan kétszer főzünk egy évben a nélkülözőkre. Reméljük, a novemberben esedékes következő alkalommal már nem csak lélekben lehetünk ott.


A Wojtyla Barátság Központ az év 365 napjából 364 napon át lát el étellel 120 nélkülözőt, sokszor épp vállalkozók támogatásával. A szegénység nem válogat, férfi vagy nő, egyedülálló vagy épp sokgyermekes szülő, tucatnyi unokát egyedül nevelő nagymama, és nyugdíjas korú, egykor szebb napokat megélt művész egyaránt a népkonyha rendszeres látogatója.

Támogatnád a Wojtyla Központ munkáját jótékonysági főzéssel?

Keresd bátran Kolláth Andreát: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 25 március 2020 18:46
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449