TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kijárási korlátozás lép életbe szombattól, Kecskeméten is
27
2020 márc.

Kijárási korlátozás lép életbe szombattól, Kecskeméten is

 


A kormány kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül (március 28. és április 11. között) csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Mit jelent ez a gyakorlatban? 

 

Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek.

Nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani.

Az idősebb emberek csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat és piacokat, ebben az időszakban mások ezeket a helyeket nem látogathatják.

Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A rendelet megszegése 5000 forinttól 500 ezer forintig terjedő szabálysértési bírsággal járhat. 

A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. Hogy mi minden számít alapos indoknak, arról itt található részletes leírás.

 

Maszkokat kapnak a kecskemétiek

 

Az önkormányzat úgy határozott, a kecskeméti lakosság részére mosható textilmaszkokat biztosítanak, jelentette be csütörtökön Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármestere. A maszkokat a Rösch Mode gyártja hétfőtől, a csomagolást a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű dolgozói végzik majd. A lakossághoz postai úton jutnak el a maszkok, lakcímenként, postaládánként 2 db.

A gyártó napi kapacitása 5000 darab, ezért kérik a lakosság szíves türelmét, egy kis időbe telik, amíg sikerül minden postaládához eljutni.

Kérik a kecskemétieket, hogy saját egészségük védelme érdekében tartsák be a maszkokhoz csomagolt használati utasítás tartalmát.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 27 március 2020 09:46
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449